2016-02-11 10:58:10• hírek • Szatmar.ro

Érzelmeinkről kicsit másként a kocsmában

Szia, hogy vagy? Köszi jól! Hogy vagy? Köszi lehetnék jobban is! - ilyen és hasonló rövid párbeszédekben beszélgetünk a hétköznapjainkban az érzelmeinkről. Legtöbb esetben ezzel véget is ér az érzelmeink kommunikálása, holott emócióink ennél sokkal színesebbek, több száz kifejezéssel leírhatóak. Erre igyekezett egy interaktív este keretében rámutatni Tóth Klára pszichológus, kommunikációs szakértő és segítői.

Ritkán fordul elő, hogy az ember elmegy egy szórakozóhelyre és ott, iszogatás közben a saját jelenlegi érzelmeit próbálja megfogalmazni és papírra vetni, emellett pedig az érzelmi intelligenciáról, valamint annak tanulhatóságáról hallgat előadást. Szerda este a MusiC'at Caffe & Pub-ban pontosan ez történt! Tóth Klára rendkívüli előadása során, közönségét többször bevonva beszélt az emberi alapérzelmekről, azok kifejezéséről, kezeléséről.

„Azt mondjuk, hogy torkig vagyok veled, vagy gyomorfekélyt kapok tőled és bele sem gondolunk, hogy ezek a negatív érzelmek valóban ilyen és hasonló testi tünetekben nyilvánulnak meg, ha nem tudjuk a megfelelő módon kommunikálni őket"- magyarázta a pszichológus az emóciók és testi tünetek közötti összefüggéseket.

A színészek munkáját legtöbbször az alapján ítéljük meg, hogy számunkra ki tudták-e fejezni az eljátszott szereplő érzelmeit. Az előadásba bekapcsolódó Kovács Nikolett és Frumen Gergő, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának művészei pedig nem okoztak csalódást, hiszen improvizációs játékuk során hangjukon kívül testbeszédükkel, mimikájukkal is érzékeltették az emóciók sokszínűségét, ennek tanulhatóságát.

Érzelmeink kifejezésének egyik legősibb módja a ritmikus mozgás, vagyis a tánc, ebből kaphattunk egy rövid bemutatót Varga Monicától és Blaga Leheltől, a Passion 4 Salsa Tánciskola táncospárjától. Emellett Erdei Máté, az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum XI. osztályos tanulójának érzelemteli grafikáit is megtekinthette a közönség.

A szerda esti előadás egy sorozat első része, melyet a Consult Scolari Egyesület februárban, az „Alkotóhely 151 (Atelier 151)" keretében szervez. Legközelebb február 17-én, román nyelvű, majd 24-én újabb magyar nyelvű előadásra kerül sor a „The Learning Company" keretében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: