2010-06-14 12:40:35• hírek • MTI/AFP

Érzelemfelismerő Xbox 360

Kinect névre keresztelték az Xbox 360 játékkonzol Natal munkacímen fejlesztett mozdulat- és érzelemfelismerő hardverét, amelyet a héten kezdődő Los Angeles-i E3 videojáték-vásáron láthat először a nagyközönség.

A Microsoft fejlesztésével a videojátékok mindenféle egyéb eszköz nélkül, csupán testmozdulatokkal és beszéddel lesznek irányíthatók. A Kinect 3D-kamerával és érzelemfelismerő szoftverrel érzékeli a játékos mozdulatait, gesztusait.

Az eszköz piaci bevezetésével és működésével kapcsolatos részleteket a június 15-17 között látogatható E3 kiállítás hétfő esti megnyitójához igazítva mutatják be a fejlesztők.

A közel 250 kiállítót vonzó szakvásáron a Microsoft mellett olyan neves gyártók is bemutatkoznak, mint a Sony vagy a Nintendo. A szervezők 45 ezer résztvevővel számolnak, azaz 4 ezerrel többel, mint egy évvel korábban, jóllehet ezzel még mindig elmaradnak a 2005-ös kiállítás mögött, amelyre akkor 70 ezren voltak kíváncsiak.

Az E3 központi témája, a háromdimenziós technológiákra alapuló szórakoztatás mellett a mobiltelefonokra és a közösségi oldalakra készült játékok lesznek.


A Kinect névre keresztelt konzol lesz az idei E3 sztárja
A Kinect névre keresztelt konzol lesz az idei E3 sztárja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: