2019-10-08 12:34:20• hírek • Bajnai Botond

Érvényes magyar jogsival büntették meg a 17 éves szaniszlói fiatalembert

Annak ellenére, hogy Magyarországon már 17 éves korban bárki jogosítványt szerezhet, a román törvények szerint idehaza még mindig 18 év a közúton való autós közlekedés legalsó korhatára. Ezzel nem volt tisztában az a szaniszlói fiatalember, akit Mezőfény utcáin állítottak meg, és büntettek meg a nagykárolyi rendőrök.

A rendőrség közleménye szerint október 7-én, hétfőn 17.40 órakor a nagykárolyi rendőrség munkatársai közúti rutinellenőrzések közben állították meg azt a 17 éves szaniszlói fiatalembert, aki bár felmutatta nemrég szerzett, érvényes magyarországi vezetői engedélyét, a hatóságokkal mégis meggyűlt a baja.

 

A rendőrök tájékoztatták az idehaza még kiskorúnak számító gépjárművezetőt arról, hogy a Romániában érvényes törvények szerint csakis 18 éves kor fölött lehet valakiből autóvezető.

 

A vétkes nem úszta meg természetesen dorgálással, a rendőrség munkatársai büntetőeljárást indítottak a szaniszlói tinédzser ellen, méghozzá Romániában érvényes jogosítvány nélkül való közúton történő közlekedés vádjával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: