2013-06-10 12:56:37• hírek • Póti Orsolya

Zeneterápiával segítenek a sérült gyerekeken, fiatalokon

Június 16-án relaxációs zenés előadást rendez az ASPROSAM Egyesület kedvezményezettjei számára a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ.

Az ASPROSAM (Asociatia Satmareana pentru PROmovarea SAnatatii Mintale) Egyesület, amint elnevezése is mutatja, a mentálhigiéné - a lelki egészség - széles körű népszerűsítését tűzte ki céljául.

Eme gondolat régóta megfogant már a szakemberekben hiszen mindennapi gyakorlatuk során a lelki betegségek gyakoriságának növekedését tapasztalták miközben az egészségügyi ellátás sokszor elégtelennek bizonyul a betegek komplex kezelésének és rehabilitációjának megoldásában.

Ezért hivatásuk elengedhetetlen része olyan kiegészítő terápiák, tevékenységek biztosítása amelyek segítségével az orvosi kezelés mellett, a betegek visszaszerezhetetlen készségeiket, önbizalmukat fejleszthetik, újra beilleszkedhetnek a közösségbe és ezáltal elkerülhetik a kirekesztettséget, a hátrányos megkülönböztetést.

Nem kevésbé fontos feladatuk eloszlatni a lelki betegséggel kapcsolatos tévhiteket, megértetni ezen betegségek lényegét mindazokkal, akik erre odafigyelnek és, akik segítségükkel enyhíteni tudják embertársaik szenvedését.

„A kezdeményezésünk már az elején - a január 16-i előadással - nagylelkű támogatókra talált. Külön köszönet és hála illeti Cserey Csaba dobművészt, hiszen elsősorban az ő embersége és fáradhatatlan, kitartó lelkesedése tette lehetővé ezt a különleges eseményt" - áll az egyesület vezetőségének közleményében.

A zeneterápiára június 16-án, vasárnap 19 órától kerül sor a G.M. Zamfirescu Kulturális Központban, ahol fellép Jakab Emese (zongora), Szabó Ildikó Krisztina (ének), Falup Bernadette (ének), Cserey Csaba (ütőhangszerek). A rendezvény különleges meghívottja Ferencz Attila lesz, aki már többször zenált együtt Csabcsival. A rendezvény lebonyolítását dr. Laura Cismas pszichiáter főorvos irányítja majd.

A belépés ingyenes!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: