2009-08-24 16:51:45• hírek • Gozner Gertrud

Értékelt az adóhivatal

Hétfő délben az Adóhivatal székházában tartott sajtótájékoztatót Mircea Ardelean, a Közpénzügyi Hivatal igazgatója.

Napirendi ponton az év első nyolc hónapjának - augusztus huszadikával bezárólag - pénzügyi mérlege szerepelt. Eszerint július hónap folyamán a befizetések mértéke 72,25%-os volt, ez számszerűleg 93,3 milliót jelent a betervezett 129,2 millióval szemben - magyarázta az igazgató.

Ami az év első hat hónapját illeti, az illetékek és adók 74,1 százalékát sikerült behajtani, ami 464,6 millió lejt jelent az előre kiszámított 627,7 millióval szemben. Összehasonlítva a tavalyi év hasonló időszakával, egész jól áll a mérleg, ugyanis 3,02 százalékkal nőtt az adóbevételek mértéke - nyilatkozta az igazgató.

Szatmár megyében nem érződik a gazdasági aktivitás csökkenése - tette hozzá Ardelean, mivel a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 1 millió lejjel több folyt be Szatmár megyében az államkasszába. Ugyanazon a szinten állunk mint tavaly, megyénk beleilleszkedik az országos átlagba, amely 72-73 százalékon áll - fejtette ki az adóhivatal vezetője.

Az igazgató ugyanakkor közölte a sajtó képviselőivel, hogy a pénzügyi minisztérium közbelépésére megoldódott a tanügyi káderek fizetése az év harmadik harmadjára. Eredetileg 52,1 millió lejt volt elkülönítve a tanügyben dolgozók béreinek kifizetésére, a szükséges 62,9 millióval szemben - magyarázta Ardelean.

A hiányzó összeget, a 10,8 millió lejt, a negyedik harmadévre elkülönített pénzalapból csoportosították át. Ennek ellenére nem keletkezik űr az év végi béralapban, mivel a megmaradt összeg az előzetes számítások szerint elégséges lesz a fizetésekre - nyugtatta meg a tanárokat a hivatal igazgatója.


Mircea Ardelean, az Adóhivatal igazgatója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: