2009-10-09 16:10:00• hírek • Gozner Gertrud

Értékelt a tűzoltóság

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének Szamos nevű  alakulata megvonta az idei év első  kilenc hónapjának mérlegét.

2009 január elseje és szeptember harmincadika között a tűzoltók és a SMURD rohammentősei 1647 bevetésen vettek részt, ami átlagban napi hat beavatkozást jelent - derült ki az alakulat által kiadott sajtóközleményből.

A beavatkozások legnagyobb részében a SMURD rohammentő szolgálat munkájára volt szükség, 1104 esetben hívták ki őket sürgősségi orvosi esetekhez. A tűzoltókat az év első kilenc hónapjában 174 tűzesethez riasztották, hét esetben állatokat mentettek, 67 esetben már az útról fordították őket vissza, 50 esetben nem volt szükség a beavatkozásukra, míg ötven alkalommal egyéb típusú sürgősségi helyzethez hívták ki őket, úgy mint áradás, veszélyes meteorológia jelenségek, fel nem robbant lövedékek. Az idei évben 25 alkalommal riasztották tévesen a sürgősségi helyzetek felügyelőségét.

A tavalyi év hasonló  időszakához képest a beavatkozások száma az ötszörösére nőtt, - áll a közleményben, míg 2008 első kilenc hónapjában 269 sürgősségi helyzethez riasztották őket, addig ez a szám idén több mint 1600 eset. A tűzesetek száma is idén enyhén emelkedett, 124-ről 174-re. A SMURD rohammentő szolgálat munkatársai 2009-ben 1196 személyt láttak el, köztük 118 gyereket. Ugyancsak ebben az időszakban 36 halálesetet regisztrált a hatóság.


A SMURD rohammentő munkatársait gyakran riasztják
A SMURD rohammentő munkatársait gyakran riasztják


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: