2009-07-21 16:46:25• hírek • Gozner Gertrud

Értékelt a rendőrség

Július 21-én délben egy sajtótájékoztató keretén belül ismertették a Szatmár Megyei Rendőrség képviselői az első félév mérlegét. A helyi sajtó képviselőivel való találkozón részt vett Liviu Taut, a megyei rendőrség főparancsnoka és Bujor Florescu, az Országos Rendőrkapitányság főfelügyelő-helyettese.

Amint a tájékoztatón kiderült, Szatmár megyében kevés a rendőr, sok olyan rendőrörs van a megyében, amely csökkentett számú, alig egy-két fővel látja el a feladatait. Összesen 855 alkalmazottra lenne szükség az optimális működéshez, viszont jelen pillanatban csak 719 munkatársunk van - fejtette ki a főparancsnok.

Ami a bűncselekmények számát illeti, az első hat hónap alapján a megye 3785 esettel a kilencedik helyet foglalja el országos szinten, ami meghaladja az országos átlagot. Különösen előkelő helyet foglal el Szatmár a gazdasági bűnesetek terén, országosan a negyedik helyen állunk. Viszont csökkent a különösen súlyos bűncselekmények, például a gyilkosságok száma. A tavalyi év ezen időszakában hét súlyos esetet regisztráltak, idén ez a szám lecsökkent hatra.

A helyi rendőrség munkáját dicséri, hogy az ügyek megoldásában élen járnak. Az összes bűncselekmény 43,19 százalékát az elkövetéstől számított 30 napon belül sikerült megoldani, további 37,40 százalékot egy-három hónapon belül göngyölítettek fel, míg 5,68 százalékuk maradt megoldatlan több mint hat hónapig. Tehát az estek több mint nyolcvan százalékát három hónapon belül felderítették a rend szatmári őrei.

Ami a súlyos közúti balesetek számát illeti, ez is csökkenő tendenciát mutat. Az év első hat hónapjában 52 ilyen eset jegyeztek fel, ez 24-el kevesebb mint tavaly ilyenkor.


Liviu Taut, a megyei rendőrség főparancsnoka és Bujor Florescu, az Országos Rendőrkapitányság főfelügyelő-helyettese


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: