2010-12-24 11:54:26• hírek • Szatmár.ro

Értékelt a lakosság

A helyi közigazgatással kapcsolatos véleményüket fejthették ki a városlakók egy közvélemény-kutatás keretében.

A bukaresti IPP Data Reserch által végzett felmérésen a Polgármesteri Hivatal munkáját értékelték a megkérdezettek. A városlakókat telefonon keresték meg a cég munkatársai, az adatok összegyűjtése után pedig következett ezeket kiértékelték. A célközönség a 18 évet betöltött, felnőtt szatmáriak voltak, akik nem közigazgatási intézményben dolgoznak.

Arra a kérdésre, hogy szerintük a város dolgai milyen irányba haladnak, a megkérdezettek 35,8 százaléka válaszolta azt, hogy rossz irányba, 29,3% százalék vélte úgy, hogy egy helyben toporog, és csupán 23,4% százalék szerint tart jó irányba.
A kérdőívekből az is kiderült, hogy a szatmáriak 64,9 százalékának rosszabb, 5,3 százalékának pedig sokkal rosszabb az élete jelenleg, mint a tavaly ilyenkor. Vannak természetesen olyanok is, akik jobban élnek, 6,8 százalékának jobban, 17,9 százaléknak sokkal jobban alakultak a dolgai a megélhetés szempontjából, mint előző évben.

Arra is fény derült, hogy az emberek 38 százalékának nem befolyásolja az életét a Polgármesteri Hivatal munkája, 33,3 százalék vélte úgy, hogy kis mértékben azért mégiscsak köze van az életük állapotának alakulásához.

A szatmáriak legnagyobb része a vízszolgáltatással a legelégedettebb, ezt pedig gázszolgáltatás követi. Az utak és járdák javításával a megkérdezettek 62,9 százaléka teljesen elégedetlen, 19 százaléka elégedetlen, és csupán 21,3 százalék elégedett vele. A kórházak állapotát és a parkolási lehetőségeket is rossznak találja az emberek java része.
Több, mint fele szerint nincs gond a köztisztasággal, és a kanalizálás is jól meg van oldva.

A legtöbben úgy gondolják, hogy a legégetőbb probléma a járdák és az utak, valamint a kórházak rendbetétele.


A szatmárnémetiek értékeltek
A szatmárnémetiek értékeltek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: