2009-01-02 11:34:39• hírek • Szatmár.ro

Nemezkiállítás Szatmárnémetiben

Január 8-án délután 18 órától az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében Nemezmesék címmel nyílik nemezkiállítás az Északi Színház előcsarnokában.

A kiállításon a Nádudvari Kézműves Szakiskola végzős nemezes diákjainak vizsgamunkáiból láthatnak válogatást az érdeklődők. A kiállítást Vetró Mihály, az iskola művészeti vezetőjének vetítéssel egybekötött Mesélő nemezek című előadása nyitja meg, melyben a nemezek jelképrendszeréről, szimbolikájáról, a beléjük írt történetekről, mesékről illetve mindezek történeti, régészeti, néprajzi kutatásainak eredményeiről lesz szó - mondta el a Szatmár.ro-nak Nezezon Enikő, az egyesület elnöke.

Ez a szakmai körökben is páratlan és lenyűgöző nemezes gyűjtemény erdélyi vándorkiállításként érkezik városunkba, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Csikszereda és Kolozsvár után Szatmárnémeti ad otthont számára január 26-ig. A kiállításon kalapok, vállkendők, sálak, nemeztakarók, ülőpárnák, nemezbábok, táskák, tarsolyok lesznek megtekinthetők.

"A kiállítás ideje alatt az Aranykapu Kulturális Egyesület több szakmai előadást tervez a Nemezmesék mellé, a népmesék, igaz történetek, gyógyitás igaz történetekkel tematikában. Vendégünk lesz Halmy György budapesti filmrendező, aki egyik legújabb, "Utazás a túlsó világba - Schmidt Éva nyomán " cimű filmjét mutatja be az érdeklődőknek, az Arvisura iratokra történő reflektálással"- tette hozzá Nezezon Enikő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: