2018-07-02 10:24:19• hírek • Közlemény

Erőt sugárzó, megmaradásra buzdító koncertek a Kodály-kórussal

A Tungsram Kodály Zoltán Férfikarnak köszönhetően hitet és nemzettudatot erősítő koncerteket élhettek meg Erdőd és Szigetlanka református templomaiban. Az erőt, határozottságot és jókedvet sugárzó csapat mindkét helyszínen egyházi és nemzeti énekekkel varázsolta el a gyülekezetet.

Szombaton 18.00 órakor az erdődi református templomban a közösség előtt, lelkesen, tűzzel és alázatosan énekelt a kórus az ökumenikus istentiszteleten, ahol Harsányi László római katolikus esperes prédikált az egységről és a szeretet tettben való megnyilvánulásáról. Ott a megjelentek a Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központ és Parókia javára gyűjtöttek az istentiszteleten.


A szigetlankai református templomban, a vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteleten Kiss József a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzője hirdetett Igét a Bírák Könyvében megjelenő Gedeon története alapján, aki a midianitáktól való félelem idején Istentől kapott erőt a harcra. Nekünk is Isten segítségére van szükségünk a lelki harcok idején. – szólt a buzdítás.



Az igehirdetést követően a Kodály Zoltán Férfikar a karzatból ontotta a szebbnél szebb, erőtől duzzadó énekeket: Krisztusom kívüled nincs kihez járulnom, Rákóczy megtérése, Ároni áldás. Hazám hazám, Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország… és több egyéb ének mellett végül pedig a méltán népszerű Nélküled című dal is elhangozott. A gyülekezet hálásan és identitásában megerősödve hallgatta a bizonyságtételeket. A hívek adományaikkal a templom külső felújítását támogatták. Rácz Ervin házigazda lelkész mondott köszönetet a rendkívüli élményért a budapesti vendégeknek, akiket a továbbiakban is szeretettel várnak Szatmárnémetibe.


Egyébként a számos hazai és nemzetközi sikert elért kórus 1903-as megalapítása óta megszakítás nélkül szolgálja a dal- és zenekultúra ügyét és őrzi a magyar férfikari énekkultúra hagyományait. Az énekkar 1970 óta viseli a Tungsram Kodály Zoltán Férfikar nevet. Különös figyelmet fordít az énekkar a magyar zenére, annak méltó előadására, terjesztésére – áll a közleményben, amelyben felidézik, hogy hazai és külföldi sikerei elismeréseként az énekkar 2008-ban Magyar Örökség Díjban részesült. A Magyar Kultúra lovagja címet viselő Pálinkás Péter karnagy vezénylésével immár harmadik alkalommal énekeltek Szatmárnémetiben.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: