2008-09-23 15:28:42• hírek • Szatmár.ro

Erőszakmentes iskola - Békére való nevelés

Szeptember 19-20. között a Helga Winter Közösségi Házban, Erdődhegyen került megrendezésre a tanévkezdő tanári műhelymunka, amelynek témája „Erőszakmentes iskola - Békére való nevelés".

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont siákjai és tanárai előtt álló iskolai év mottója: „Boldogok a békességszerzők!" (Mt 5,9). A tanár-gárda célja idé az, hogy kiemelt figyelmet szenteljenek a békére való nevelésre, a békés együttélésre. Ennek a tematikus évnek a nyitóprogramja volt a tanári műhelymunka, amelynek célkitűzése a közös munka és együttgondolkodás volt. A tevékenységet Frigy Szabolcs, a Hám János Iskolaközpont iskolai tanácsadója vezette.

 

A közösségépítő tevékenységen összesen 41 tanár vett részt, a Hám János Iskolaközpont és a nagykárolyi Kalazanci Szent József Iskolaközpont nevelői. Ezáltal a testvériskolai kapcsolatok is erősödtek, a kölcsönös tapasztalatcsere is megvalósulhatott.

Az első nap a kötetlen együttlét, az egymásra hangolódás és a közös főzés jegyében telt. A következő nap a tanári közösség az iskolai agresszióról hallgathatott előadást, amelyet műhelymunkák követtek. A téma kapcsán felmerült, hogy a konfliktuskezelésben szemléletváltásra van szükség, és a tanári munkában olyan problémamegoldást kell gyakorolni, aminek az alapja a kooperáció és a kompromisszum.

A programot közös szentmise zárta, amelynek keretében az iskola spirituálisa beszédében a békességszerzésről beszélt.

- A hétvégi program megerősítette a tanári közösségeket abban, hogy szükség van ilyen és ehhez hasonló műhelymunkákra, ahol a kölcsönös tapasztalatcsere jegyében el tudnak mélyülni egy a nevelés szempontjából fontos témában - foglalja össze a hétvége tapasztalatait Ádámkó István, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont igazgatója.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: