2013-03-08 15:52:38• hírek • Póti Orsolya

Erőszakmentes hét az iskolákban idén is

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és az Erőforrások és Tanügyi Segítségnyújtás Megyei központja közös kampányhetet szervez az iskolákban történő erőszak visszaszorítása és megelőzése céljából.

Az erőszakmentes kampányhét március 11-15. között zajlik, naponta változó programokkal a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség és a Szatmár Megyei Tanács közreműködésével. A rendezvényt nyitó felvonulást a megyeközponton kívül megrendezik Nagykárolyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon és Sárközújlakon is.

Szatmárnémetiben március 11-én, hétfőn 14 órától felvonulással indítanak a diákok tanácsának képviselői, emellett különféle programok kerülnek megrendezésre a megye tanintézményeiben.

Kedden 13 órától egy kerekasztal-megbeszélés kerül megrendezésre a diáktanácsok képviselői számára a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség multimédiatermében. Szerdán szintén egy workshopot szerveznek a diákok számára, a már említett helyszínen.

Csütörtökön ugyancsak a tanfelügyelőség multimédiatermében egy vetélkedőt rendeznek az oktatási projektek kapcsán, majd díjazzák a kampány keretében megrendezett plakát és rövidfilmversenyek győzteseit.

Pénteken 10 órától a megyei bűnmegelőzési bizottság képviselői tartanak előadást a diákoknak a tanfelügyelőség multimédiatermében. A kampány keretében minden nap 10 órától 14 óráig az iskolák közötti staféta-versenyekre kerül sor, mindemellett egyéb programokba (esszépályázat, rajzverseny, kiállítás) is bekapcsolódhatnak a diákok.

A hét folyamán önkéntes diákok rendszeresen osztogatnak tájékoztató, illetve felhívó jellegű szórólapokat, valamint rajzkiállítást, esszépályázatot, és különböző előadásokat is tartanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: