2010-12-30 15:37:13• hírek • Szatmar.ro

Szilveszterkor is tilos

Nagy hagyománya van ugyan a szilveszteri petárdázásnak térségünkben, a veszélyes szórakozás azonban büntetést von maga után.

Nem ússza meg büntetés nélkül az, aki petárdával, vagy egyéb szilveszterkor használatos robbanószerrel kívánja köszönteni az új évet. Ezek használata ugyanis a törvény által tiltott, csak úgy, mint árusításuk.

A tiltás és a büntetés ellenére azonban többen is úgy gondolják, megéri kockáztatni, hiszen a pult alatt eladott pirotechnikai termékekből busás összeget össze lehet gyűjteni év végén.

A rendfenntartó erők folyamatosan ellenőriznek, tudtuk meg a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivőjétől, Malaescu Anatól. Így bukhatott le például Nagykárolyban az a 25 éves S. Cristian, akinél 240 csomag petárdát találtak a rendőrség dolgozói szerdán.
A 14 000 darab robbanószert a rendőrség dolgozói lefoglalták, a fiatal ellen pedig büntetőjogi eljárást indítottak.

Hiába történnek az ellenőrzések, mert például a szatmárnémeti Nagy piac környékén bárki hozzájuthat a kívánt robbanó petárdákhoz. Helyszínen jártunkkor is találkoztunk néhány „árussal", akik felajánlották megvételre a tiltott árut.

A közúti forgalmat a közelből, az autójából figyelő rendőr ugyanakkor valószínűleg mit sem tud a feketézésről, ezért nem avatkozik bele az illegális árusításba, vagy csupán a lakosság önfeledt, megszokott szórakozásmódját nem kívánja elrontani azzal, hogy értesíti kollégáit a törvénysértésekről.

 


A szőnyeg mellé tűzijátékot is vásárolhatnak
A szőnyeg mellé tűzijátékot is vásárolhatnak




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: