2010-12-31 01:16:37• hírek • Szatmár.ro

Mivel készüljünk szilveszterre?

Szilveszter alkalmából a Szatmár.ro egy különleges desszert recepteket ajánl olvasóinak. A korábbi sokféle ízletes sütemény közül a háziasszonyok kiválaszthatják melyik finomság kerüljön az ünnepi asztalra.

Parfé diómártással

Hozzávalók:

a parféhoz: 2 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor, 5 dkg csokoládé, ízlés szerint porcukor, csipetnyi só, a mártáshoz: 5 dkg darált dió, 1 evőkanál liszt, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, ½ dl rum, csipetnyi só, cukor, a díszítéshez: cukrozott gyümölcs vagy aszalt gyümölcs.

Elkészítés:

4 fagyálló tálat átlátszó fóliával kibélelünk. A kemény habbá vert tejszínt, amit közben porcukorral és vaníliás cukorral ízesítettünk, óvatosan összekeverjük a megreszelt csokoládéval. Az így kapott masszát a formába töltjük. Tetejére is fóliát teszünk és a mélyhűtőben fél napig dermesztjük. A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd felöntjük a tejjel, megsózzuk és megcukrozzuk. Belekeverjük a diót és kevergetve kiforraljuk. Végül a tűzről lehúzva belekeverjük a rumot és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt desszertestálra borítjuk a parfét, ízlés szerint díszítjük és a diómártással körülöntjük.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: