2011-01-03 11:58:17• hírek • Szatmar.ro

Erőszakhoz vezetett a részegség

A szilveszteri időszakban nem volt sok nyugtuk a rendfenntartóknak, hiszen a szokásosnál több esetben kellett közbelépniük.

A rendőrök 57 esetben intézkedtek rendháborítás miatt és 14.000 lej értékben büntették a szabálysértések elkövetőit. Lopások, verekedések, sokaságát kellett kivizsgálni, amelyeket általában alkohol hatása alatt követték el.

Nagykárolyból több alkalommal hívták a 112-es sürgősségi hívószámot utcán történő lopás miatt. December 30-án a zöldségpiac közelében a 40 éves Vasile P-től két férfi erőszakkal vette el pénzét, 280 lejt. Ez eset előtt fél órával jelentették, hogy szintén Nagykárolyban, a központban egy 10 éves gyereket is megfenyegetett két férfi, és elvettek 100 lejt tőle. A nyomozások során kiderült, hogy mindkét esetben ugyanaz a két férfi volt a tettes, akiket a rendőrök az év utolsó napján elkaptak, és 29 napra előzetesen letartóztatták őket.

A vidéki rendőrök sem unatkoztak a hétvégén. Január 1-jén például Petén nem sokkal éjfél után két férfi között cirkusz tört ki, amelyet az alkohol hatása csak fokozott.

A rendőrök a helyszínre érve megállapították, hogy a vitát és a tettlegességet az okozta, hogy H. Attila, 30 éves helyi lakos M. Ferenc 32 éves szintén petei lakos lakásában számos dolgot szétrombolt. A verekedés következtében az egyik férfi annyira megsérült, hogy kórházba kellett szállítani. Az ügyben eljárás indult.

Ugyanazon az éjjelen, Pusztadarócon 4 óra táján járőrözés során a Temető utcában észrevették, amint a 36 éves I. Francisc verekedésre provokált. A rendőrök a férfinál az ellenőrzéskor egy vágóeszközt is találtak. Ellene bűnvádi eljárást indítottak fehér-fegyver viselése miatt.

Szintén újév napján, Petéről érkezett a bejelentés déli 12-kor, hogy a lakónegyedben cirkusz tört ki. A pusztadaróci rendőrség és a petei határrendészet mellett a szatmárnémeti csendőrség is a helyszínre sietett, hogy megszüntessék a konfliktust, amelynek kialakulásához szintén az alkohol segített hozzá. 7 ember számára róttak ki pénzbírságot összesen 3200 lej értékben, a 30 centiméteres pengéjű kést birtokló V. Nicolae ellen pedig nyomozást indítottak.


Többször is riasztották a rendfenntartókat
Többször is riasztották a rendfenntartókat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: