2013-05-23 09:27:01• hírek • Blikk.hu

Erőss felesége: Megéreztem, hogy Zsolt meghalt!

Erőss Zsolt, azaz a Hópárduc élete volt a hegymászás
Erőss Zsolt, azaz a Hópárduc élete volt a hegymászás

Véget ért minden: már Erőss Zsolt felesége sem bízik abban, hogy férje élve kerül elő a Himalájából.

Sterczer Hildát lépten-nyomon megállítják az emberek az utcán, és azt kérdezik: Ugye életben van még Zsolt?

- Tudom, hogy nincs remény, hogy meghalt - mondta az asszony, aki magában, könnyek nélkül gyászol, pedig még elbúcsúzni sem tudott férjétől.

- Korábban, az elindulása előtt mindig két héten át búcsúzkodtunk, amennyi időt csak lehetett próbáltunk együtt tölteni, nagyokat sétáltunk. Most erre nem volt időnk, Zsoltnak túl sok dolga volt.

Erőss búcsúzáskor megígérte feleségének: ha hazatér, jó apa lesz. Most minden arra mutat, hogy már nem tudja beváltani ígéretét.

Legyőzték a föld harmadik legmagasabb csúcsát, de a sikerért óriási árat fizettek. A lavinabalesete óta lábprotézissel mászó, kétgyermekes Erőss Zsoltnak és társának, a gyöngyösi Kiss Péternek örökre nyoma veszett a Kancsendzöngán.

- Nehéz kimondani, de gyakorlatilag nulla százalék az esély arra, hogy túlélték - mondta el Vincze Szabolcs, a Magyarok a Világ Nyolcezresein expedíciójának sajtófőnöke. Zsolt elgyötört hangját utoljára Kollár Lajos expedícióvezető hallotta, de rádióján már ő sem tudta elérni. A Hópárduc kedd délután három óra óta nem válaszolt a hívásra, Péterről pedig kedd reggel óta nincs hír.

A teljes terjedelmű cikk a Blikk oldalán olvahsató.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: