2013-05-29 11:07:41• hírek • Póti Orsolya

Erőss Zsoltra emlékeztek Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben is gyertyagyújtással emlékeztek május 28-án a Kancsendzönga megmászása után eltűnt két magyar hegymászóra, Erőss Zsoltra és Kiss Péterre. Közel hetvenen gyűltek össze a Hám János Líceum dísztermében.

Erdély 13 településében emlékeztek meg kedd este Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászókra  az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) szervezésében.

A szatmári természetjárók és az EKE Szatmárnémeti osztályának tagjai a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében gyűltek össze, azon a helyen, ahol Erőss Zsolt több alkalommal is előadást tartott korábbi mászásairól.

A megemlékezés első felében a City Rádió műsorát követhették figyelemmel a megemlékezők. Ennek keretében egy interjú is elhangzott, amelyet Bartos Erzsébet műsorvezető készített 2012-ben a Hópárduccal, aki akkor nyilatkozott a Szecsuánban eltűnt négy magyar hegymászó esetéről is.

Az interjú közvetítése után felolvasásra került Dezső László, az Erdélyi Kárpát Egyesület elnökének közleménye, amelyből nyilvánosságra került: az erdélyi természetjárók példaképüket, az Erdélyi Kárpát-Egyesület pedig egyik "pillérét" veszítette el a csíkszeredai születésű Erőss Zsolt személyében.

A rendezvény keretében néhány fontos adatot is közöltek Erőss Zsolt életéből, ezután pedig a megemlékezők írásban üzenhettek a hegymászók hozzátartozóinak.

A Mount Everest 2002-es meghódítása után Erőss Zsolt valamennyi expedíciójáról vetített képes előadássorozaton számolt be az erdélyi közönségnek, az utóbbi három évben pedig rendhagyó földrajzórákat is tartott számos erdélyi iskolában.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: