2010-12-03 13:28:33• hírek • Póti Orsolya

Erőss Zsolt a magashegyi expedícióiról mesélt

Újra városunkban köszönthettük Erőss Zsolt hegymászót, aki december 3-án "Rehab Expedíció 2010" elnevezésű körútja keretén belül  érkezett városunkba. A híres hegymászó a magyar tannyelvű líceumok IX. osztályos diákjainak tartott előadás  magashegyi expedícióiról. 

Amint azt már olvashatták a Szatmár.ro-n, Erőss Zsolt újabb élménybeszámoló  körútjára került sor Erdélyben „Rehab-Expedíció 2010" elnevezéssel. Magyarország legeredményesebb hegymászója az előadássorozatot Szatmárnémetiben zárta. A hegymászó visszatérő vendégnek számít városunkban, ugyanis nem első alkalommal tart itt előadást.

A délutáni élménybeszámoló előtt  Erőss Zsolt a magashegyi expedíciókról tartott powerpointos bemutatót egy  alternatív földrajzóra keretén belül  a Hám János Iskolaközpont dísztermében. Az  előadáson a Hám János Iskolaközpont, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Szatmárnémeti  Református Gimnázium  IX. osztályos tanulói vettek részt, akik figyelemmel hallgatták a hegymászó izgalmas történeteit, és az előadás végén kérdéseket intézhettek hozzá.

Erőss Zsolt leginkább a Csomolungma expedíciót részletezte. A bemutató által a diákok megismerhették a legmodernebb hegymászó felszereléseket, illetve betekintést nyerhettek a hegymászók mindennapjaiba is. "A hegymászás Európában született, és idővel egy közkedvelt tömegsporttá vált. Ez a sport sok balesetet és áldozatot követel, de mégsem az öngyilkosok sportja, hiszen nagyszerű élményt nyújt.  A Csomolungmát legelőször 1953-ban mászták meg oxigénnel, majd 1978-ban volt az első sikeres oxigén nélküli mászás." - tájékoztatta az egybegyűlteket  Erőss.




Az előadás végén a diákok kérdéseket intéztek a hegymászóhoz, aki röviden beszámolt  balesetéről is, majd  közölte, hogy jövő évtől újabb komoly expedíciókon fog részt venni.  

Az alternatív földrajzórát péntek délután 18 órától élménybeszámoló követi a Hám János Iskolaközpont dísztermében, melyre szintén a szintén a megvásárolható és dedikáltatható Erőss Zsolt 2011-es falinaptára.  Az Erdélyi Kárpát Egyesület és a hegymászó mindenkit nagy szeretettel vár az előadásra.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: