2009-06-07 18:57:15• hírek • MTI

Erősödik a jobboldal

A jobboldal megerősödéséről, a baloldal megosztottságáról tanúskodnak az európai parlamenti (EP-) választások első felmérései, illetve részeredményei - állapította meg vasárnap délután újságírói érdeklődésre Jackie Davies, a brüsszeli székhelyű Európai Politikai Központ elemzője.

Felhívta a figyelmet arra: német, olasz, francia és belga adatok szerint a szavazók a gazdasági válsághelyzetben sem fordultak el a jobboldali kormányoktól, miközben a jobboldali ellenzéki pártok növelték saját népszerűségüket a baloldali kormánypártok kárára Nagy-Britanniában, Spanyolországban és másutt.
"Ez valóban paradox jelenség. Azt mutatja, mennyire megosztottak jelenleg a balközép erők" - mondta Davies. Megjegyezte, hogy "normális esetben" az európai parlamenti választásokon a szavazók "figyelmeztetést intéznek" az éppen regnáló kormánypártokhoz, legyenek azok bármilyen színűek, most azonban ez a jelek szerint nem érvényesül. Mint hozzátette, az eddigi jelzések alapján a baloldal csak Görögországban és Portugáliában könyvelhet el sikereket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: