2006-06-09 23:33:19• hírek • Szatmar.ro

Markó Brüsszelben

Hatékony regionális politikára van szükség az EU-s pénzalapok megszerzéséért.
Brüsszeli látogatása során Markó Béla miniszterelnök-helyettes csütörtökön megbeszélést folytatott Danuta Hübner-rel, az Európai Bizottság regionális kérdésekkel megbízott tagjával. A megbeszélés során a szövetségi elnök megköszönte mindazt a támogatást, amelyet az EU-diplomata Románia regionális fejlesztési politikája terén nyújtott.

A találkozón egyetértés volt az elkövetkező időszak teendői illetően, abban, hogy hatékonyabbá kell tenni az Európai Uniós pénzalapok felhasználását, de szó volt további fejlesztési kritériumokról, a gazdasági fejlesztési régiók, valamint a regionális intézmények működéséről is.

Markó Béla kijelentette: a román kormány érdeke az Unió pénzügyi alapjaihoz való eredményesebb hozzáférés, ennek érdekében már elkezdték a konzultációt a helyi közigazgatási intézmények, valamint a civil szféra képviselőivel.

Danuta Hübner asszony felhívta a figyelmet arra, hogy az elkövetkező időszak egyik prioritása a regionális politikával foglalkozó szakemberek képzése. - Nem elegendő az aparátus növelése, a szakemberképzésről is gondoskodni kell – hangsúlyozta Danuta Hübner.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: