2010-02-02 10:14:04• hírek • Szatmar.ro

Franciaországba szerződött Dubarbier

A CFR szélsője a Lorientben folytatja, Gosztonyi a Barihoz került.

Hétfő éjjel véget ért Nyugat-Európában a téli átigazolási időszak és az utolsó napon igen komoly forgalmat bonyolítottak a nemzetközi távközlési vállalatok, na meg a labdarúgó egyesületek. A 24 óra forgatagában több magyar és román érdekeltségű labdarúgó is klubot váltott, ebből állítottunk össze egy csokrot.

A legjelentősebb átigazolás (szigorúan ebből a szempontból) a Kolozsvári CFR-t és Sebastian Dubarbier-t érinti. A 23 éves, villámgyors argentin szélső visszatért ősei hazájába és négy és fél éves szerződést kötött a Lorient csapatával. A bretagne-i gárda másfél millió eurót fizetett a „Gepárd" becenevű labdarúgóért, akiért 2008 januárjában 800 ezret pengetettek le a kolozsváriak a Gymnasia la Platának. Az 58.500 lakosú kisváros csapatát 1926-ban alapították, eddigi legjobb éve pedig 2002 volt: ekkor előbb a Bordeaux ellen elveszítették a Ligakupa-döntőjét, de a Francia Kupa-döntőjében legyőzték a Bastiát. Érdekesség a csapattal kapcsolatban, hogy a szakmai munkát Christian Gourcuff vezeti, aki nem más, mint a Bordeaux és a gall válogatott sztárjának, Yoann Gourcuffnak az édesapja.


Dubarbier a Lorientben folytatja fotó: cfr1907.ro
Dubarbier a Lorientben folytatja fotó: cfr1907.ro


A másik jelentős átigazolás, hogy a magyar U20-as és U21-es válogatott egyik erőssége, Gosztonyi András az MTK-tól a Barihoz szerződött. A 19 éves szélső három és fél éves szerződést kötött a dél-olasz város csapatával, ahol együtt játszhat válogatottbeli társával, Koman Vlagyimirrel.

A szintén magyar válogatott Halmosi Péter, aki idén egyetlen percet sem szerepelt az angol élvonalbeli Hull csapatában, fél évre kölcsönbe a Haladáshoz került. Szintén kölcsönben a Queens Park Rangershez került fél évre a 24-szeres válogatott Priskin Tamás, aki az Ipswichet hagyta el.

A Genoában folytatja pályafutását a Debrecen és a magyar válogatott csatára, Gergely Rudolf, igaz, a 24 éves támadó csak nyáron költözik az olasz gárdához. Mivel a francia Nancyban nevelkedő futballistának nyáron lejár a szerződése a magyar bajnokkal, a „griffek" hajlandóak voltak némi nevelési illetéket fizetni, míg Gergely ingyen játszik a Lokiban a szezon végéig.

Ami a román játékosokat illeti, Cristian Melinte elhagyta a Palermo csapatát és kölcsönbe a második osztályú Piacenzához került. A 21 éves védő távozott a szicíliaiaktól, egy 18 éves viszont érkezett: Florin Ionut Radu a Potenzától tette át a székhelyét Palermóba.

A Rapid vezetőinek nyilatkozatai szerint a 20 éves csatár, Alexandru Ionita a nyáron a német Kölnbe teszi át székhelyét, a „Kecskések" pedig három millió eurót fizetnek érte. Érdekesség, de a Bundesligában szereplő klub honlapja nem tesz említést az üzletről.

Kitekintve kissé a nemzetközi piacra, a legjelentősebb átigazolás a Brit szigeteken történt: a 94-szeres ír válogatott csatár, Robbie Keane elhagyta a Tottenhamet és fél évre kölcsönbe a skót Celtic Glasgow-hoz került, ahol a Middlesbrough-hoz távozó ausztrál Scott McDonaldot kell helyettesítenie.

Végezetül pedig egy érdekesség: az olasz Roma csapata leigazolta a svájci Bellinzona 19 éves Srí Lanka-i támadóját, Panushanth Kulenthirant, aki már többszörös válogatottnak mondhatja magát.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: