2014-06-01 19:19:00• hírek • Szatmár.ro

Erősember-versenyt szerveztek a régi városközpontban

Az erősember-verseny már összenőtt a Szatmárnémeti Városnapokkal, így idén is igazi nagyágyúk emelték a vasakat vagy húzták el egymaguk a kamiont, amit többen sem tudnak megmozdítani. Szerencsére az időjárás is a szervezőkkel volt - bár az utolsó erőpróba során megeredt az eső - egy igazán hangulatos és látványos versenyen vagyunk túl.

Nem tudjuk, hogy az idei erősember-versenyen résztvevő kilenc sportoló mennyi spenótot eszik, vagy hogy hány grillcsirke megy le a torkukon egy-egy kiadósabb ebédnél, az viszont biztos: fantasztikus és irigylésre méltó az erő, ami bennük van.

Szatmárnémetit és Romániát Cortean "Sanyi" képviselte, Kekses Romi Szerbiából érkezett, Bartos Richárd, Lukács Krisztián, Zokolicza Csaba, Sáray István, Bíró László, Endrei Zsolt és Várnai Richárd Magyarországról érkeztek, hogy összemérjék egymással erejüket.

A vasárnap délután a Székesegyház szomszédságában megtartott versenyen négy próbán mérték össze az erejüket a fiúk. Előbb kamiont húztak, egy 100 kilogrammos speciálisan kialakított farönköt emeltek a fejük fölé - minnél többször 75 másodperc alatt. A harmadik próba guggolás volt, itt a legnagyobb súllyal a nyakban elvégzett gyakorlat volt a nyerő, majd a 130 kilós "koffer" cipelésénél az idő számított.

Cortean Sanyinak nem hozott szerencsét ez a verseny: nemrég sérülést szenvedett, emiatt csak az ötödik helyen végzett. Az idei verseny legjobbja Endrei Zsolt volt, második helyen Zokolicza Csaba végzett, bronzérmes pedig Bíró László lett.

Az erősember-verseny résztvevői

A Szatmárnémeti Városnapok további programja a Nagyszínpadon:

18:00 - Horea Someşan, Rafaelo, Funktion - szatmári zenekarok koncertje
20:00 - Sylvia koncert
20:30 - Perfect Style táncbemutató
20:45 - Mihai Margineanu koncert
21:30 - BUG Mafia koncert

Endrei Zsolt, a verseny győztese

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: