2012-05-14 17:54:56• hírek • Nagykároly.ro

Erős önkormányzatokra van szükségünk

A tasnádi valamint a börvelyi RMDSZ kampánynyitó rendezvényének meghívottja volt a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Népszerű operett- és musical slágerek, chansonok szerepeltek a tasnádi RMDSZ kampánynyitó ünnepségén, melynek meghívott vendége volt Csehi Árpád Szabolcs, aki a börvelyiek rendezvényét is megtisztelte jelenlétével vasárnap késő délután.

Vasárnap 18 órai kezdettel adott otthont a tasnádi Caritas terme a helyi RMDSZ kampánynyitó rendezvényének, ahol a Zene az kell címmel operett- és musical részletek, chansonok hangzottak el Kele Krisztina szopránénekesnő, Nagy Csongor színművész, valamint Pákai Dávid előadásában. Zongorán Czumbil Bernadette és Nagy Gergő kísért. Csehi Árpád egy-egy csokor virággal kedveskedett a fellépőknek, megköszönve a színvonalas előadást.

Az előadást követően a több mint kétszáz résztvevőt Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök, valamint Véron András, Tasnád polgármestere, az RMDSZ polgármesterjelöltje köszöntötte. Csehi Árpád elmondta: az elmúlt évtizedek egyik legnehezebb önkormányzati választása előtt áll a magyar közösség, az erre való felkészülésben mindenkire szükség van. Nekünk erős önkormányzatokra van szükségünk, hiszen itt dől el az, hogy hogyan élünk, élnek Önök tasnádiak - mondta az elnök.

Szintén több százan vettek részt vasárnap este a börvelyi RMDSZ kampánynyitó rendezvényén is a helyi Petőfi Sándor Művelődési Házban. A községi RMDSZ szervezésében megvalósuló találkozón Kiss Zoltán, jelenlegi alpolgármester, a szervezet helyi polgármester-jelöltje köszöntötte a megjelenteket, és beszédében kifejtette, hogy az elmúlt négy év során, míg alpolgármesteri minőségben tevékenykedett a község érdekében, ő és a helyi RMDSZ szervezet mindent megtett annak fejlődéséért. Kiss Zoltán kifejtette továbbá, hogy a fejlődés, tovább lépés és a változtatások elérése csak az RMDSZ-szel valósulhat meg, azzal a szervezettel, amelyik több mint húsz éve képviseli hatékonyan és kézzel fogható eredményekkel a magyarság érdekeit.

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei RMDSZ, a Szatmár Megyei Tanács elnöke kijelentette, hogy a börvelyi közösségnek olyan polgármesterre van szüksége, aki ismeri gondjaikat és bajaikat és megtudja oldani a felmerülő problémákat. Günthner Tibor szenátor felhívta a figyelmet a jelenlegi politikai helyzetre, hogy most nagy szükség van arra, hogy a magyarlakta településeken az RMDSZ színeiben induló jelöltek nyerjenek, mert csak ők tudják érdemben képviselni a magyarság helyzetét. Csaholczi Gusztáv, Tiborszállás polgármestere beszédében támogatásáról biztosította mind Kiss Zoltánt, mind a település lakóit, többek között azért is, mert a legideálisabb polgármesternek az RMDSZ jelöltjét tartja. Az eseményen jelen voltak még az RMDSZ megyei tanácsos-jelöltjei közül Stier Péter, a Szatmárnémeti Északi Színház ügyvezető igazgatója és Gindele Imre, megyei szaktanfelügyelő, a Nagykárolyi Simion Bărnutiu Iskolaközpont tanára.

A beszédeket követően közel egy órás felhőtlen szórakozást biztosítottak a résztvevőknek a fellépő színművészek.


Csehi: Erős önkormányzatokra van szükségünk

Csehi: Erős önkormányzatokra van szükségünk

Csehi: Erős önkormányzatokra van szükségünk

Csehi: Erős önkormányzatokra van szükségünk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: