2013-03-28 08:58:04• hírek • MTI

Erős földrengés Tajvanon, sérültek

Egy halottja és legalább 86 sérültje van a Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű szerdai tajvani földrengésnek - közölték az illetékes hatóságok.

A helyi idő szerint délelőtt 10 óra után néhány perccel bekövetkezett földmozgás epicentruma Tajvan "szívében", Nantou várostól 48 kilométerre keletre, fészke pedig 20,7 kilométeres mélységben lehetett. Idén ez volt eddig a legerősebb földrengés a szigeten.

A rengés nyomán épületek rongálódtak meg, tűz keletkezett, s a földmozgást az egész szigeten érezni lehetett. Összesen öt - 3,7-4,3 erősségű - utórezgést regisztráltak.
A tűzoltóság közlése szerint Nantouban a rengés következtében egy 72 éves nőre omlott a helyi templom fala, s ez okozta azonnali halálát. A 86 sérült állapota nem súlyos. A televíziós tudósításokban látszik, amint a gyerekek az iskolákból az utcára szaladtak, az áruházakban a földre hullottak a polcokon tartott termékek.

Rövid időre szüneteltették a tajpeji metró közlekedését, és négy órára leállították az ország nagy sebességű vasúthálózatának összes szerelvényét is a hálózat rutinszerű ellenőrzése miatt. Jelentések szerint többen a liftben rekedtek.

Tajvan két tektonikus lemez találkozásánál fekszik, ezért a szigeten gyakoriak a kisebb földrengések. Nantou megyében volt az epicentruma az 1999. szeptemberi, 7,6-es fokozatú nagy erejű földrengésnek, amelyben 2400 ember vesztette életét, s amely a sziget közelmúltbeli történetének legsúlyosabb természeti katasztrófája volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: