2015-12-14 09:40:13• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Legszentebb éj - Adventi koncert a Székesegyházban

Öröm vasárnapján, immár nyolcadik alkalommal, a Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusa és a Szatmárnémeti Református Gimnázium Gyermekkórusa ünnepi, adventi kóruskoncertet tartott a Szatmárnémeti Székesegyházban.

Vasárnap, december 13-án, 19 órai kezdettel a Legszentebb éj címmel újra adventi koncertet tartottak a Higyed Gyöngyi karnagy, egyházmegyei zenei előadó által vezényelt kórusok. A koncerten közreműködött a Quasi Cosi Quartett, melynek tagjai: Kovács Emőke, Mija Alina (hegedű), Budean Dávid (brácsa) és Catalin Dan (cselló).

Az est mottója, a felnőtt kórus kezdő énekének első sora volt: „Legszentebb éj." Az éj amúgy a sötétség birodalma, de a szentségét az isteni ragyogásban kapja: oszlik a homály csodás fényesség árad szerteszét. Sötét napi híradások között, homályos holnap kételyében, a jelenlévők visszatérhettek a szó és a dallam félelmet oszlató szent egyszerűségében a legnagyszerűbb biztatáshoz: Örömhír zengett, megváltó született! Ez evangélium, és ennél több nem is kell! - mondta Higyed János Szatmár-kültelki lelkipásztor.

Hársfalvi Ottó általános helynök, szatmári római katolikus főesperes házigazdaként megköszönte a kórus felemelő szolgálatát, ami öröm vasárnapján még boldogabbá tette a nem kis számban megjelenteket. A tele templom közössége áhítattal hallgatva tapasztalhatta a kórusok összhangját, s végén együtt kántált velük. Kovács Sándor a Szatmári Egyházmegye esperese is megköszönte az áldásos szolgálatot.

A kórusok minden tagja áldott, békés boldog karácsonyt kíván, megköszönve mindenkinek, aki elérkezett a koncertre, és reméli, hogy a Szatmárnémeti városának és Szatmár megyének lakói még sok ilyen alkalmon vehetnek részt. Nyolcadjára is élmény volt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: