2005-08-21 10:43:11• hírek • Szatmar.ro

Erő és sokoldalúság

Új Saab 9-3 SportCombi: nagy belső térfogat és a vezetés nagyszerű élménye.

Az egyéni designt a sportos dinamikával kombináló, és a hagyományos kombi alternatíváját kínáló új Saab 9-3 SportCombi révén először jelenik meg a márka a prémiumkategóriájú, közepes méretű kombik piacán.
Erőteljes, kompakt arányai a Saab hagyományainak szellemében egyesítik a sportos karaktert a sokoldalú használhatósággal. Az egyöntetű, ötajtós forma és az izmos, egy tömbből kifaragottnak tűnő alkat határozottan önálló személyiséggé avatja a 9-3 SportCombit a Saab 9-3 családon belül.
A márciusi Genfi Autószalonon debütáló és szeptembertől kapható 9-3 SportCombi azokat szólítja meg, akiknek a kombik variálhatóságára, ésszerű poggyászkezelési megoldásaira és nagy térfogatára van szükségük, de nem szívesen alkudnának meg a vezetés élményét illetően.
Európa középméretű prémium-kombi kategóriája növekvőben van, tavaly negyedmillió darabot tett ki, amelyből 70 százalékkal részesedtek a dízelmotoros kivitelek. A márkánál megszokott sportos, sokoldalú design és erős dízelmotor kombinációjára épülő 9-3 SportCombi új távlatokat nyit meg a Saab gépkocsik értékesítésében.
A 9-3 SportCombi karosszériája teljesen új a B-oszloptól hátrafelé, beleértve az ajtókat, a hátsó ülést és a rakteret. Megmaradtak viszont a Sport Sedan elejének és belsejének design elemei, a futómű kimagasló dinamikájával együtt.
A nagyteljesítményű, 250 lóerős Aero modell hathengeres turbómotorja egyedülálló a szegmensben. Ugyanezt építik majd be a 9-3 Sport Sedan és a Convertible sorozatba is, úgyhogy hatféle benzines-, illetve kétféle Euro 4-es dízelmotorból áll majd a kínálat.
Progresszív design Szembeötlő, ékprofiljával és jellegzetesen saabos részleteivel meglepően tágas csomagteret (419/1273 liter) és hasznos poggyászkezelő megoldásokat rejt a 9-3 SportCombi tetszetős karosszériája.
• Sportos, sajátos alternatíva a hagyományos arányú kombikhoz képest. A Saab hagyománynak megfelelő „hokiütő” övvonal, kupészerű hátsó oldalablakok, meredeken lefelé ívelő hátsó lámpák, fénykibocsátó diódákkal

 
• TwinFloor (IkerPadló) tárolórendszer. A repülőgépekére emlékeztető. krómozott fogantyú meghúzásakor keresztirányban felhajtható a csomagtér padlója, és így hozzáférhetővé válik az alsó szint. A pótkerék mélyedésében opcionális mélynyomót lehet elhelyezni.
• Az első Saab, amelynek mindkét tengelyén nulla a felhajtóerő (0.00 Cfe és 0.00 Cfh). Kis légellenállás (0.33 Cd) és kiváló stabilitás nagy sebességnél. Integrált hátsó spoiler.
Nagy teljesítmény
A tekintélyt parancsoló hajtómű-választék csúcsmodellje az új, fejlett, 2.8V6 Turbo motor. A SportCombi egyébként a Sport Sedan kimagasló futómű-dinamikáját viszi tovább, élvezetes vezethetőséggel, amely azonban mit sem csorbítja a variálható, ötüléses kocsi célszerűségét.
• Új, alumíniumépítésű 2.8V6 Turbo. 250 LE/184 kW, kizárólag a modellcsaládot megkoronázó Aero modellben, 24 szelep, DOHC, változó vezérlés és kettős beömlésű turbófeltöltő.
• A Spoert Sedantól átvett Saab ReAxs hátsó futómű sajátkormányzási hatása kiváló visszajelzést és kontrollálhatóságot biztosít. Az autó kiváló kezelhetőséggel rendelkezik, és nagyon stabil.
• A merev ötajtós karosszéria szilárd alapot képez a sportos menettulajdonságok, a kifinomult rugózás és a kimagasló biztonság részére. A csavarásállóság, a nyitottabb ötajtós jelleg ellenére, csupán elhanyagolhatóan kisebb (21,000 Nm/fok) a Sport Sedanénál.
• Új generációs, Saab-hangolású ESP és ESP Plus. A 2.8V6 Turbo változatok alapfelszerelése az ESP Plus, a manuális sebességváltóhoz járuló, a visszagurulást megakadályozó Dombasszisztenssel (Hill Start Assist).
"Progresszív designja és dinamikája feloldja az ellentmondást a racionális igények és a szenvedélyek világa között. Vásárlói az életmódjuknak megfelelő kocsit látnak majd benne, amely egyben kielégíti igényüket a sportos élményautózás iránt."  ( http://media.saab.com)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: