2013-09-05 15:32:25• hírek • Póti Orsolya

Erntedankfestet tartanak idén is!

Szeptember 6-8. között a Hálaadó Ünnepség (az Erntedankfest) alkalmából Német Néptánctalálkozót szervez a Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet és a Német Demokrata Fórum Szatmárnémetiben.

Az idén 17-dik alkalommal megrendezésre kerülő találkozóra fiatal néptánccsoportokat várnak Orsováról, Felsővisóról, Monospetriből, Zajtáról, valamint a megye sváb településeiről.

A rendezvénysorozat szeptember 6-án a vendégek fogadásával veszi kezdetét a Német Kulturális Központban. Szombaton 10 órától kezdődően német néptáncokat tanulnak a fiatalok egymástól, délután 15 órától pedig sor kerül a rendezvény megnyitójára.

A megnyitó keretében megtekinthető egy fotókiállítás is, melynek témája: Önkéntesség a közösségért. A megnyitót követő kerekasztal-beszélgetés témája szintén az önkéntes ifjúsági munka lesz.

A népviseletbe öltözött fiatalok felvonulása 18 órakor indul a Fényi, Csanálosi és Csomaközi Egyesített Fúvószenekarok vezetésével a Vasile Lucaciu utcán található Sváb Háztól a központi parkig, ahol a tánccsoportok bemutatják produkcióikat, valamint a fúvószenekar koncertjére is sor kerül.

Szombaton este a rendezvény részvevői számára szórakoztató estet szerveznek a Német Kulturális Központban, amelynek keretében fellép a tasnádi Beckslash együttes.

Vasárnap 10 órai kezdettel Michael Orbán jezsuita atya, a Kálvária templom német közösségének plébánosa ünnepi szentmisét celebrál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: