2014-09-03 14:29:45• hírek • Szatmár.ro

Erntedankfest és német tánccsoportok találkozója

Szeptember 5 és 7 között a Hálaadó Ünnepség/Erntedankfest alkalmából a Szatmári Gemeinsam Német Ifjusági Szervezet néptánctalálkozót szervez Szatmárnémetiben. Az idén XIX. alkalommal megrendezésre kerülő találkozóra fiatal néptánccsoportokat várnak Orsováról, Felsővisóról, Monospetriből, Nagyváradról, Palotáról, valamint a megye sváb településeiről.

A rendezvénysorozat szeptember 5-én a vendégek fogadásával veszi kezdetét a Német Kulturális Központban. Szombaton 10 órától kezdődően német néptáncokat tanulnak egymástól a fiatalok. Szombaton 14.30-tól kerül sor a rendezvény megnyitójára, melynek keretében egy fotókiállítás lesz megtekinthető a Gemeinsam Ifjúsági Szervezet programjairól - egyebek mellett az előző Erntedankfestekről.

Ezt követően kerekasztal-beszélgetés lesz, melynek témája: "Gyökerek nélkül nincs jövő".

A rendezvény leglátványosabb részére 17:30 órakor kerül sor. Ekkor indul ugyanis a népviseletes felvonulás, a Mezőfényi és a Csomaközi Egyesített Fúvószenekarok vezetésével. A résztvevők a Svábháztol (Árpád/Vasile Lucaciu 9. szám) a központi parkig vonulnak, itt 18:00 órától a tánccsoportok bemutatják rövid műsorukat, illetve a fúvószenekar koncertjére is sor kerül.

Szombaton este a rendezvény résztvevői számára mulatságot szerveznek a Német Kulturális Központban, majd vasárnap 10 órai kezdettel Michael Orbán jezsuita atya, a Kálvária templom német közösségének plébánosa ünnepi szentmisét celebrál a Kálvária templomban. A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti városi tanácsa, valamint a Sathmarense Kulturális Alapítvány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: