2016-11-15 12:04:36• hírek • Szatmár.ro

Érmindszenti zarándoklat

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Szatmárnémeti Kölcsey Kör, Nagykároly és Tasnád RMDSZ-szervezeteivel, valamint Adyfalva Református Gyülekezetével karöltve november 18-án és 19-én huszonhetedik alkalommal rendezi meg az Érmindszenti zarándoklat nevet viselő hagyományos Kárpát-medencei Ady-megemlékezését.

Az idei kétnapos program keretében november 18-án, pénteken késő délután, 18 órától Szatmárnémetiben a Római Katolikus Püspöki Palota első emeleti dísztermében a pozsonyi Lírai Színház művészei lépnek fel nagysikerű Ady-műsorukkal. Szatmárnémeti szereplésüket a Felvidék.ma hírportál egyengette, támogatta. A darab címe Ady Endre éjszakái, amelyet Krúdy Gyula azonos című könyve és Ady Endre költeményei alapján színpadra alkalmazott és előad Jakubecz László színművész, Reiter István hegedűművész zenei kíséretével.

Másnap, november 19-én, szombaton a tulajdonképpeni zarándoklat műsora Ady Endre szülőfaluja református templomában a - kelet-európai idő szerint - délelőtt 10 órától tartandó ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd azt követően 11 órától a költő szülőháza udvarán ünnepi műsorral és koszorúzással tisztelegnek Ady Endre emléke előtt.

A költő szülőházánál tartott megemlékezésen köszöntőt mond Marius Andrei Roca, a község polgármestere, Turos Lóránd RMDSZ-es szenátorjelölt és Szőcs Péter, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatóhelyettese. Ünnepi előadást tart Oláh András költő, a Partium folyóirat főszerkesztője. Lírai köszöntőt mond majd Elek György publicista, szavalnak a Tasnádi Líceum versmondói, illetve fellépnek a pozsonyi Lírai Színház művészei.

A november 18-án és 19-én megrendezésre kerülő Ady-megemlékezés programjaira minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: