2011-06-22 17:00:58• hírek • Szatmar.ro

Érmeket akarnak az országos bajnokságról

Az év legfontosabb versenyére készülnek a Szatmárnémeti Sportklub vívópalántái a hétvégén: Csiszár Ferenc, Májer Csilla és Nagy Lehel húsz tanítványa Konstancán az U9, U11, U13 korosztály számára kiírt országos párbajtőr bajnokságon lép majd pástra.

A népes csapattól a klubvezetők hasonló szereplést remélnek, mint amilyet a tavaly produkáltak a szatmári versenyzők. Akkor Oroian Alex és az U11-es fiúcsapat arany, az U13-as fiú és az U9 lánycsapat ezüst, Mácska Ádám és Katona Réka (mindketten U11) pedig bronzérmet szerzett.

„Szép eredményeket várunk, konkrétan érmes helyezéseket, de hogy milyen színűek lesznek, azt nehéz megjósolni. Mindenesetre mindenki lelkiismeretesen készült, tehát ezen nem fog múlni" - mondta Nagy Lehel.

Ami a programot illeti, a fiú egyéni és csapatversenyt pénteken illetve szombaton rendezik, míg a lányok vasárnap és hétfőn csapnak össze.

Ezt követően Szatmárnémeti a romániai férfi párbajtőr központjává lép elő, Csiszár Ferenc szövetségi kapitány vezetésével ugyanis itt edzőtáborozik majd az Adrian Pop, Adrian Szilágyi, Árkosi Bertalan és Cristian Aniculaesei alkotta válogatott. A helyzet furcsasága ugyanakkor, hogy a Sheffieldben július 15.-én kezdődő Európa-bajnokságon csak Pop Adi vehet részt.

„Takarékossági okokból a szövetség csak őt küldte ki, még én sem utazom vele, viszont megígérték, hogy ősszel a világbajnokságra teljes csapattal utazunk" - jegyezte meg Csiszár. A vb-t mellesleg október 8-tól rendezik meg az olaszországi Cataniában.

A szatmári indulók Konstancán:
U9: Kató Zsófia, Lázár Ruben
U11: Mácska Ádám, Oroian Alex, Szilágyi Balázs, Szép Bence, Bălan Daniel, Pallai Amarillisz, Plébán Ingrid, Pfeifer Melani, Chiorean Iris
U13: Szép Márton, Szilágyi Péter, Kató Zoltán, Zay Attila, Drăguşin Teodora, Coste Teodora, Nagy Tamara, Nagy Csilla, Katona Réka.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: