2018-09-24 11:18:46• hírek • Nagy Tímea

Érmek és élmények a Sportolimpián

Foto: A kölcseys arany érmes kézisek. (Forrás: facebook.com/amiolimpiank - Serar Szabolcs)
Foto: A kölcseys arany érmes kézisek. (Forrás: facebook.com/amiolimpiank - Serar Szabolcs)

Több mint ötszáz diák mérkőzött meg Kolozsváron szeptember 19-22. között a negyedik Sportolimpián.

Az RMDSZ és a Communitas Alapítvány által szervezett sporteseményen 547 diák vett részt, őket 50 tornatanár kísérte el. A diákok összesen 28 iskolából érkeztek és 8 sportágban mérettettek meg egymással.

 

Szatmárnémetit a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nevezettjei képviselték, akik két busszal utaztak a versenyre. A hatvan diák közül többen is voltak, akik nem csak egy versenyszámban, hanem két-három, sőt négy sportágban is indultak. A négy mozgalmas nap alatt a versenyhelyszínek közötti ingázás és a szívet-lelket felpezsdítő szurkolás mellett helyet kaptak az esti nagy beszélgetések és a csapaterősítő közösségi élmények is.

 

Nem kis megpróbáltatás volt ez a nevelőtanárok számára sem, hiszen Uta Andrea, Filip Zoltán, Kegyes Attila és Demeter Csaba kitartó munkájának köszönhetően a főgimnázium az előkelő ötödik helyet érte el az összesített éremtáblázaton.

 

1 aranyéremmel, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel tértek haza a diákok.

 

A fiúk 1000 méteres síkfutásában Szarvadi Engelbert hatodik helyet ért el. 800 méteres síkfutásban Fogel Edith ötödikként ért célba. Lány asztaliteniszben harmadik helyezett lett Vajnay Dorottya. Fiúk 100 méteres síkfutásában Santai Szabolcs bronzéremben részesült. A labdarúgó csapat a dobogó második fokára állt fel. Nagy Zsombor ezüst érmet hozott haza a 6,14 méteres távolugrással. A Nagy Nikolett és Márton Róbert alkotta strandröplabda vegyes páros szintén ezüst éremmel büszkélkedhet. A kézilabdás lányok bizonyultak a legügyesebbnek, két kiváló hírt köszönhet nekik az iskola: az első hellyel járó arany érmet és a 2018 legjobb lány kapusa címet. A legjobb kapusi cím Mezei Bettinát dicséri.

 

A küldöttség diákjai a versenyszámokra tanulás mellett, a szabad idejükben, szakkörök és délutáni foglalkozások keretében készültek fel. Az eredmények fényét emeli, hogy az iskola adottságai nem feltétlenül ideálisak mindegyik sportág szakszerű gyakorlásához.

 

A felkészítő tanárok és a lelkes résztvevők kiváló munkájának nem csak a tantestület, a diáktársak és a szülők örülnek. A sikereket az egész város a magáénak érzi. Legyen a jövő évi eredmény is legalább ennyire csodálatos!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: