2012-10-18 11:47:20• hírek • itCafe.hu

Érkezik az Ubuntu 12.10

A leglátványosabb fejlesztések ezúttal is a Unity elnevezésű felhasználói felületet érintették.

A Unity másfél évvel ezelőtt, a 2011 áprilisában megjelent Ubuntu 11.04-es kiadásban vált alapértelmezetté. Az azóta megjelent két változatban (Ubuntu 11.10 és 12.04) a felhasználók visszajelzései nyomán rengeteg fejlesztés történt a felület megjelenésében és működésében – ezt a munkát folytatták a 12.10-es kiadásban is.

Amint a Magyar Ubuntu Közösség közleménye írja: a legfontosabb fejlesztés a Unity Previews bevezetése, melynek segítségével bizonyos fájlokat közvetlenül a Unity felület keresőjében is megtekinthetünk, vagy részletesebb információkat kaphatunk egy alkalmazásról, mielőtt elindítanánk azt. Ez különösen hasznos akkor, ha például egy képet, zenét vagy videót keresünk, vagy ha szeretnénk elolvasni egy alkalmazás rövid ismertetőjét, mielőtt elindítanánk azt. A Unity Previews funkciót úgy érhetjük el, ha a képernyő bal szélén látható indítópanelen rákattintunk a fehér Ubuntu-ikonra, majd a megjelenő keresőfelületen jobb egérgombbal kattintunk a minket érdeklő fájl vagy alkalmazás ikonjára.

Szintén ebben a kiadásban debütál az új fotólencse, amelynek segítségével a számítógépünkön és a különböző online tárhelyeken (Google Picasa, Flickr és Facebook) tárolt fotók között is kereshetünk. A lencsék közvetlenül beépülnek a Unity keresőfelületébe, amely a bal oldalon látható panel legelső helyén lévő Ubuntu-ikonra kattintva érhető el. A korábbi kiadásokban bemutatkozott alkalmazások, dokumentumok, zenék és videók keresésére szolgáló lencsék mellett így egy újabb lehetőséggel bővült a keresőfelület.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: