2009-11-17 15:04:36• hírek • Parajdi Andrea

Érkezik a tanulók reggelije

Aláírta kedden a tej és kifli szállítására szóló szerződést a közbeszerzésen nyertesként hirdetett vállalattal a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. Csütörtöktől már megkapják a reggelit az óvodások és az általános iskolás gyerekek - tudatta lapunkkal Kereskényi Gábor alpolgármester.

Az országos közbeszerzési törvények rováslistjára újabb strigulát húzhat Szatmárnémeti, hiszen az érvényben lévő rendeletek miatt két hónapot csúszott az óvodásoknak és általános iskolásoknak járó tej és kifli kiszállítása a municípiumban. Amint arról már többször beszámoltunk idén a Szatmár Megyei Tanács nem egységesen szervezte meg a tej és kifli kiszállítására a közbeszerzési eljárást, ugyanis abban bízott, hogyha az Önkormányzatokra osztja a feladatot mindenhol minőségi és friss termékek érkeznek az iskolába.

A megye legtöbb településén időben meg is kapták a kormány által biztosított tízóraikat, ám Szatmárnémetiben késett a program.  A város által meghirdetett közbeszerzési eljárás eredményét szeptember végén hirdették ki, ezt azt jelenti, hogy a nyertes vállalatok -egy cég szállítja a tejet és egy másik a kiflit - október elejétől már elkezdhették volna kiosztani a tanulók reggelijét, persze ha a végeredményt a szintén ajánlatot letett Unicarm cég nem vétózta volna meg. A cég óvása miatt még másfél hónapot húzódott a tej és kifli program a municípiumban, hiszen egy hónapig tartott míg Bukarestből megérkezett az óvást elutasító értesítés, és a törvény szerint még tíz napot adni kell az elégedetlen vállalatnak arra, hogy ha kívánja a bíróságra vigye az ügyet.

Eddig szerencsére nem fajultak a történések, mert akkor egy jó ideig még nem lett volan tízórai az iskolákban. A szeptember végén nyertesként kihirdetett szállító cégekkel november 17-én, kedden a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal megköthette végre a szerződést, így csütörtökön már megkezdik a friss pékáruk és tejtermékek rendszeres kiosztását -mondta lapunknak az alpolgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: