2013-08-27 13:36:48• hírek • MTI

Részletezte az Xbox One hardverét a Microsoft

A Microsoft a – jelenleg is zajló – Hot Chips konferencián tartott előadásán részletezte az Xbox One hardverét az érdeklődőknek.

Az már korábbról is kiderült, hogy az APU-t az AMD tervezte a redmondi óriáscégnek, és az sem volt titok, hogy 8 darab Jaguar processzormagot, egy 12 darab CU-t használó, GCN architektúrára épülő IGP-t, valamint 256 bites memóriabuszt rejt.

A Hot Chips azonban a rendszerek mélylélektanáról szól, így az Xbox One APU-ja sem úszhatta meg a felületesnél jóval alaposabb kivesézést.

A Microsoft elmondta, hogy az 5 milliárd tranzisztorból álló lapka a TSMC 28 nm-es HPM node-ján készül, a kiterjedése pedig 363 mm². A tranzisztorsűrűség meglepően jónak tűnik, de igazából a 32 MB-os ESRAM használ elég sok tranzisztort igen kicsi területen. Utóbbi négy darab 8 MB-os szeletre van felosztva, és ezek egyenként 256 bites busszal kapcsolódnak az IGP-hez.

A maximális memória-sávszélesség 204 GB/s, de a minimális érték sem kevesebb 109 GB/s-nál.

A központi processzor szempontjából a Microsoft magát a Jaguár magot nem bántotta, de az L2 gyorsítótárra vonatkozóan módosításokat kért a cég. A pontos részletek erre vonatkozóan nem derültek ki, de annyit elárult az előadó, hogy nagyobb sebességre volt szükség. Az IGP esetében a CU-k lényegében megegyeznek a PC-kbe szánt, új generációs Radeonok megoldásaival.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: