2008-01-22 20:06:45• hírek • Szatmar.ro

Rendezvények a Magyar Kultúra Napja

 A Magyar Kultúra Hetén belül kiállítás nyílt Kovács Emil Lajos festőművész Szatmárnémetiről készült képeiből.

Az Ady Endre Társaság által szervezett Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozaton belül kiállítás nyílt Kovács Emil Lajos festőművész, Szatmárnémetiről készült festményeiből.
 

A Németi Református Templom gyülekezeti termében kedden délután 16 órakor kezdődött Kovács Emil Lajos festőművész kiállításának megnyitója, ahol Tóth Páll Miklós, Némethi Zsuzsa és András Gyula színművészek versek szavalásával, illetve Méhes Katalin színművésznő népdalénekléssel próbált hozzájárulni a magyar kultúra napjának színesítéséhez, illetve a kiállítás megnyitójának sikeréhez.

A Szatmárnémetit ábrázoló festményeket a művész sok év távlatából válogatta össze, néhány kép olyan helyszíneket ábrázol, ami már nem is létezik városunkban. A festmények egyfajta emlékként, történelmi áttekintőként vázolják a város néhány részét. A festő különös megvilágítása teszi még érdekesebbé a látványt, hiszen nem mindennapi szemszögből mutatja meg azokat a városrészeket, amikkel akár naponta találkozhatunk. A Székesegyházat például a Nyári Színház udvaráról tárja elénk. A festményeket március közepéig lehet megtekinteni, és vásárlásra is nyílik lehetőség.

A megnyitó után a nagykárolyi Collegium régizene együttes XVI. századi régi muzsikákkal, XVIII-XIX századbeli vidám diákénekekkel, illetve Kölcsey Ferenc és Petőfi Sándor megzenésített verseivel szórakoztatta a közönséget.

 

 
 
 
 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: