2007-01-18 23:01:57• hírek • Szatmár.ro

A napi szexgörbe

regelidugibugiSok párkapcsolat borul fel amiatt, hogy amikor az egyiknek van kedve a szexhez, a másiknak nincs

Sok párkapcsolat borul fel amiatt, hogy amikor az egyiknek van kedve a szexhez, a másiknak nincs. Ha viszont valaki – saját nemi éberségét is figyelve – kitapasztalja a partneréét, rájöhet, mely napszakokban könnyű őt táncba – azaz ágyba – vinni.

Peter Platz hamburgi nőgyógyász és szexológus feltérképezte, miként alakulnak a szexgörbék a nap folyamán, reggel 7-től este 22 óráig.

Amikor reggel a férfi felébred, tesztoszteron szintje szinte pezseg, azaz húsz százalékkal a normális átlag felett van. Ez a hormon hozza működésbe a nemi vágyát. A nőnél viszont az ösztrogén és a progeszteron nevű hormon a felelős a szexuális vágyért, s ezek reggel még szundítanak…

Platz doktor szerint a nő libidója ilyenkor 95 százalékban lelkileg, és csak öt százalékban fiziológiailag motivált. Ezért jobb őt ilyenkor inkább békén hagyni, mivel nincs igazán mámoros hangulatban.

A férfi tesztoszteron szintje lökésszerűen emelkedik, összesen hétszer naponta. Az igazi csúcs délben van, csakúgy, mint a nőknél – azzal együtt is, hogy az ő szexgörbéjük lassan, viszont folyamatosan emelkedik.

Vágyott délutánok…

Délután egy óra: itt a szerelem ideje, hiszen a női vágy fölpezsdült. Ha van szerelmi együttlét, akkor azt a nő gyakran csokoládéval koronázza. Ha nincs, akkor ugyanezzel pótolja… A nőgyógyász szerint ugyanis a nők déltájban gyakran „nasiznak” csokoládét, különösen a havi ciklus közepe felé.

Ilyenkor a legmagasabb ugyanis az ösztrogén szintjük, ami viszont csökkenti a vércukor értéket. A csokoládé endorfineket, azaz boldogsághormonokat szabadít fel, amelyek ellazítják a testet.

Délután négy óra: ez a legalkalmasabb időpont a gyermeknemzésre! A férfi szervezetében ugyanis óránként tizenkétmillió sperma képződik, a nő nemi késztetése pedig még mindig adott.

Este hat óra: a mozgás (például a torna, vagy a futás) fitté tesz szexuálisan is, és felkelti a nemi vágyat. A tesztoszteron immár táncra perdül – férfi és nő szexuálisan egyaránt a topon van.

Este tíz óra: a nő még mindig tartja a csúcsformáját. Szeretné, ha kényeztetnék, gyengédségre vágyik. Jöhet az előjáték… A férfiban is megvan a hajlandóság, hormonjai is igennel válaszolnak, de vágyával vitába száll fáradtsága.

Platz professzor ugyanakkor hangsúlyozza: az ember nem rabszolgája saját hormonjainak. A vágyat ápolni, gondozni kell, s ez gyakran csupán egy mosolyba, szerelmes pillantásba kerül. nana

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: