2009-05-16 12:05:58• hírek • Szatmár.ro

Érik a megyei földieper

Egyelőre drágábban adják a megyebeliek az epret, mint amennyi a piacon, de nem sokáig marad a magas ár.

A hét közepén érni kezdett a megyebeli földieper is: Kökényesd, Halmi és Túrterebes környékén elkezdték a gazdák a szedést. Igaz, a legtöbben azt mondják, kényszerérésről van szó, hiszen a szárazság miatt, az öntözés ellenére kezdtek el megpirulni a szántóföldön a gyümölcsök.

Mint azt honlapunk megtudta, egyelőre nem nagyon jelentkeztek az ilyenkor hagyományos módon megjelenő, más megyéből érkező viszonteladók, akik a tapasztalatok szerint többet akarnak keresni egy kiló földieper adás-vételén, mint amennyi a termesztő haszna.

Egy kiló epret jelenleg 5-8 lejért árusítanak a felsorolt falvakban, viszont a gazdák azt jósolják: nem lesz drágább a gyümölcs az idén, mint egy évvel ezelőtt. Tavaly 2 lej körüli volt az átlagár, ami az utóbbi időszak legalacsonyabb árának számít.

Kökényesden az értékesítési nehézségek miatt az utóbbi időben egyre több termesztő dönt amellett, hogy kitárcsázza eperültetvényét, és helyette más, sokkal kevesebb utánajárást igénylő, viszont kisebb jövedelmet is hozó mezőgazdasági kultúrákat létesít a területen.


A Szatmár Megyében termett földiepret most még drágán lehet beszerezni
A Szatmár Megyében termett földiepret most még drágán lehet beszerezni


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: