2018-06-25 08:05:03• hírek • Bede Emőke

Éremesővel zárta a hétvégét a Hetei Pincészet

Az elmúlt hétvégén finomabbnál finomabb borokat kóstolhatott Szatmárnémeti lakossága, s a borstandok között kiemelkedő helyet foglalt el a Hetei Pincészet is, mely igazán eredményesen szerepelt a hétvégi borpárbajon.

A 15 hektáron termelő krasznabélteki pincészet számos borral érkezett ki a Szatmári Borok Fesztiváljára, de mind közül talán legkülönlegesebb a 2013-as Syrah volt, melyre fűszeres jellege, egyedi aromája miatt sokan voltak kíváncsiak. A másik bor, melyet mindenképp érdemes megemlíteni egy Merlot-Syrah-Fekete leányka házasítás volt, mely a kóstolgatók egyik igazi kedvencévé vált.
 

Mint a Hetei Pincészet standjánál megtudtuk, a nyári melegben sok fogy az ömlesztett fehér borokból, ugyanis ezek kiváló fröccs-alapként is szolgálnak, viszont a palackozottak közül inkább a vöröseket részesítették előnyben. Ám mi van akkor, ha valaki nem jártas a borok világában, s nem tudja pontosan, mit szeretne? A pultnál igazi hozzáértők segítettek dönteni a minőségi ízekkel még csak most ismerkedőknek. Azonban néha még az is tanácsadásra szorult, aki nem áll távol a szőlőhegyek termésétől, ugyanis a Szatmár megyei borok még sokak számára ismeretlenek. Érdemes tehát komolyabban is megismerkedni velük, hiszen – mint a borverseny felvezetőjében elhangzott – a megye borai igazán különlegesek és évről évre egyre jobbak.
 

A Hetei Pincészet igazi éremesővel zárta a hétvégét. Fehér boraival egy ezüst érmet és két bronzot is sikerült bezsebelnie, de a rosé-jukat is bronzzal jutalmazták. Az igazi nagy dobás azonban a vörösborok kategóriája volt, melyben három aranyat és egy ezüstöt is szerzett a krasznabélteki pincészet.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: