2011-03-31 15:53:02• hírek • Szatmar.ro

Éremeső kevés pénzzel

Érem és vezetőhalmozás jellemezte a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság (MSII) tavalyi tevékenységét, derült ki az intézmény csütörtöki évértékeléséből. Mindezt ráadásul igen kevés pénzből sikerült elérnie. Utóbbi- mármint a vezetők számának duzzasztása - nem pénzfüggő, a sportteljesítmény viszont hosszú távon igen.

Az előző esztendőben a politikai változások farvizén haladva nem kevesebb, mint négy személy állt az MSII élén: az évet még Florin Pop kezdte az intézmény első embereként, őt előbb Marcel Tarta, aztán Mucenica Ildikó végül pedig Florin Gal követte.

A beszámoló érdemi részét Simon Sándor főreferens egy kivetítő segítségével tartotta meg, melynek szem-és fültanúja volt Cristian Rosca, az ifjúsági és sportminisztérium képviselője.

Az előző esztendőben az eredeti tervek szerint 131 esemény megrendezése szerepelt a tervekben, ezek közül 91-re sor is került. Közülük 56-ot támogatott anyagilag az MSII, összesen 15.383 lejjel. Hazai és külföldi, felnőtt és ifjúsági versenyeken a Szatmár megyei sportolók összességében 270 érmet szereztek, ezek közül 94 volt arany, 80 ezüst, 96 pedig bronz. A legeredményesebb egyesületnek a Szatmárnémeti Sportklub bizonyult 114 éremmel, őket a Szatmárnémeti Samuraiul követi 33 medállal, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Nagykárolyi Karate DO BFKS állhat fel 31 medáliával. Összesen mellesleg 23 egyesület neve szerepelt az éremgyűjtők között.

A beszámoló végén a felszólalások vezérmotívuma egyértelműen a pénz volt. Pontosabban annak hiánya. Tudor Barbul arra panaszkodott, hogy az elmúlt évben tíz cselgáncsozója igazolt el vagy hagyta abba a sportot anyagi nehézségek miatt, míg Iulian Sin, a Megyei Kosárlabda Egyesület elnöke azt nehezményezte, hogy évek óta semmilyen támogatást nem kaptak. Zárásként Gal is leszögezte: az idén egyetlen baninyi támogatást sem kapott az MSII fejlesztésekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: