2009-06-10 14:30:35• hírek • Szatmar.ro

Külföldi tornákon a szatmári cselgáncsozók

AZ UNIO dzsúdósai Görögországban és Ausztriában lépnek tatamira.

Mozgalmas hétvége elé néznek a Szatmárnémeti UNIO sportklub cselgáncsozói, mivel két neves nemzetközi versenyen is képviselik majd egyesületeiket a hétvégén.

Sőt, a kadett (U17) korosztályú Pándi Karola és Cristian Seres valamint a juniorok (U20) között versenyző Sámel Lóránd nem csak a klubjukat, hanem Romániát is képviselik, mivel az utánpótlás-válogatott tagjaiként a görögországi Larisszában a Balkán-bajnokságon vesznek részt.

Terely Mihály, az egyesületbeli edzőjük elmondta, hogy mindhárom versenyzőtől dobogós helyezést várnak. „Mindhárom dzsúdóstól dobogós helyezést várok, bár nem lesz olyan könnyű verseny, mint ahogy első pillanatra gondolná az ember. A balkáni térség országai is nagyon feljöttek az utóbbi időkben, jók a szerbek, a szlovénok, a montenegróiak, a törökök is, ott lesznek 12-14 ország cselgáncsozói", mondta Terely, aki azt is hozzátette, hogy a torna némileg megterheli a klub költségvetését is. Annak ellenére ugyanis, hogy a válogatott akciójáról van szó, a román szövetség csak az útiköltséget állja, a szállást és az ellátást az egyesületnek kell biztosítania.

Sámel Lóránd időközben belekóstolhatott a felnőttek mezőnyébe is, hisz részt vett a hétvégi, bukaresti Világkupán, ahol nem sikerült továbbjutnia az első fordulóból.

Az UNIO keretének másik része (U11: Czerlau Mercédesz (33 kg), Kovács András (30 kg), Rednic Alex (30 kg); U13: Kovács Dóra (52 kg), Orosz Petra (+57 kg), Bartos Botond (33 kg), Tróba Albert (40 kg), Stan Alex (45 kg), Colder Ciprian (50 kg), Grozea Alex (55 kg), Faur Florin (55 kg); U15: Faur Mihaela (63 kg); U20: Demcsák Zoltán (81 kg).), Terely Mihály vezetésével, egy rangos nemzetközi tornán vesz részt Grazban. Az ausztriai városban 15 ország 91 klubjának 914 versenyzője jelezte vissza részvételi szándékát. Romániából, a szatmáriakon kívül, Nagybánya és Arad képviselteti magát.



Külhonban győzhetik le ellenfeleiket az UNIO dzsúdósai.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: