2010-05-28 16:05:10• hírek • Szatmar.ro

Éremért utaznak a cselgáncsozók

Az Unió sportolói az országos bajnokságon mindenképp felállnának a dobogóra.

Fontos megmérettetésre készülnek a hétvégén a Szatmárnémeti Unio cselgáncsozói, pontosabban Tróba Albert, Faur Mihaela és Kovács Dóra: a Csíkszeredában megrendezésre kerülő U15-ös országos bajnokságon léphetnek ugyanis tatamira.

Terely Mihály edző, a delegáció vezetője elmondta, hogy „fém" nélkül nem szívesen jönnének haza: „Mindenképpen számítunk dobogós helyezésekre, főleg Mihaela esetében nem tudom elképzelni, hogy ne jöjjön össze a medál, hiszen a nagyobbak között, az U17-es bajnokságon már nyert egy ezüstöt ebben az évben. De Dórában és Albertben is benne van az érem, ez azonban függ a pillanatnyi formától is, Tróbára például a hullámzó teljesítmény is jellemző, így minden megtörténhet. Ha hozzák a jó formájukat, akkor három érem is meglehet".

Az Unio további négy versenyzője, név szerint Czerlau Mercédesz, Czerlau Jennifer, Faur Florin és Kovács András Magyarországra látogat, ahol részt vesz a Szeged melletti Domaszéken megrendezendő U11-es és U13-as viadalon.

Néhány nappal ezelőtt még úgy tűnt, egy „uniós" versenyző világbajnokságon is bizonyíthat május utolsó napjaiban, ám ez egy sérülés miatt végül meghiúsult. Pelcz Attiláról van szó, aki a budapesti veterán vb.-re készült. „A hét elején azonban a freiburgiakkal való közös edzés során megrepedt három oldalbordája, így nem indulhat a vb-n, pedig már az év eleje óta nagyon készült rá" - mesélte Terely.

Szatmári így is lesz a világbajnokságon, ugyanis az Unio trénere, Ramona Igna bíróként működik majd közre a magyar fővárosban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: