2019-08-07 11:12:58• hírek • Bede Emőke

Eredménytelenül zárult a gyalogoshíd megvalósítására kiírt második licit is

Augusztus 6-án lejárt annak a közbeszerzési eljárásnak a jelentkezési határideje, mely által a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szamos két partját összekapcsoló gyalogoshíd tervezési és kivitelezési munkálataihoz keresett volna partnert. A kijelölt időpontig egyetlen ajánlat sem futott be, ezért immár második alkalommal kellett eredménytelenül zárni a licitet.

Mint a Helyi Tanács által korábban már elfogadott megvalósíthatósági tanulmányban olvasható, a leendő gyalogoshídnak – melyen egyébként biciklisek is közlekedhetnek majd - esszenciális szerepe lesz a város forgalmának fluidizálásában és a már meglévő hidak leterheltségének csökkentésében. A Szamos jobb partján élőknek ugyanis nem kell majd autóba szállniuk, és a Decebal vagy a Golescu fele kerülniük, ha szeretnének átjutni a Shopping City-be vagy annak környékére. A közbeszerzési eljárás tenderfüzetében pedig azt is pontosították, hogy olyan tervezőt és kivitelezőt keresnek, aki nem csak tankönyvekből ismeri a hídépítés mikéntjét, hanem valós tapasztalattal is rendelkezik e téren.


Kereskényi Gábor polgármester a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, véleménye szerint nem a beruházásra fordított összeggel van ebben az esetben gond, hanem azzal, hogy nagyon sok önkormányzat ebben az időszakban bonyolítja le a közbeszerzési eljárásokat, és ilyenkor valóban nehéz felhajtani egy komoly kivitelezőt. A hogyantovábbal kapcsolatban a városvezető elárulta, a közbeszerzési eljárást hamarosan újra ki fogják írni, és bíznak benne, hogy az újabb próbálkozás végre meghozza az áhított eredményt.


A 14,8 millió lejes beruházás egyébként annak a nagyszabású projektnek a részét képezi, mely által a város újközpontját szeretné korszerűsíteni a városvezetés. A teljes európai uniós pályázat összértéke 33.363.982 lej, melynek köszönhetően új arculatot kap az említett városrész. Egyebek mellett a környezetbe illő kerékpárút, valamint új szökőkút készül majd, a tér pedig úgy lesz kialakítva, hogy az nagyobb rendezvények megszervezésére is alkalmas legyen. Sor kerül a lépcsők, a járdák és a közvilágítás felújítására, és a Batthyányi (C. Coposu) sétányt is modernizálni fogják. Az internetes közbeszerzési rendszer alapján reménykedhetünk benne, hogy a kifejezetten az újközpont korszerűsítését megcélzó licit nem lesz eredménytelen, ugyanis a határidő lejártáig befutott egy jelentkezési szándékot kifejező ajánlat. A dokumentáció elbírálása jelenleg is zajlik, úgyhogy ha minden az ütemtervek szerint halad, hamarosan akár nyertest is hirdethetnek.





„Az újközpontban több évtizede nem végeztek rendes felújítást, így az jelenleg nincs a legjobb állapotban. Fekvésének köszönhetően azonban Szatmárnémeti egyik legforgalmasabb és leglátogatottabb része, így itt volt az ideje annak, hogy olyan arculatot adjunk neki, amelyet a szatmáriak megérdemelnek, és amelyre büszkék is. A régi központ korszerűsítésére is sikerült uniós finanszírozást szereznünk, így hamarosan az egész környék olyan lesz majd, amilyennek egy európai város főterének lennie kellnyilatkozta az újközpont korszerűsítését megcélzó szerződés aláírása a városvezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: