2017-03-21 16:14:48• hírek • Kocsis Zoltán

Eredménytelen volt a munkabeszüntetés, ismét tüntettek a környezetvédelmisek

Kedden ismét sztrájkoltak a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrszolgálat alkalmazottai. Amennyiben béremelési követeléseikre nem kapnak pozitív választ, további, az eddigieknél szigorúbb lépéseket helyeztek kilátásba.

A két intézmény alkalmazottai március 14-én már tartottak egy két órás munkaszünetet. Mivel erre semmilyen pozitív reakció nem érkezett a szakminisztérium részéről, március 21-én, kedden ismét beszüntették a munkát 10.00 és 12.00 óra között.

A környezetvédelmi intézmények alkalmazottainak nemtetszését az váltotta ki, hogy miközben a kormány az utóbbi hónapokban több állami intézmény alkalmazottainak fizetését megemelte, addig ők jelenleg 15%-kal kevesebbet keresnek, mint kerestek 2008-ban. Mindezt olyan körülmények közepette, hogy a környezetvédelem stratégiai célnak számít Romániában.

A környezetvédelmisek közös közleményéből kiderül, hogy a két intézményben 1120 és 2180 lej között váltakoznak a fizetések. Utóbbi összeget a 20 év tapasztalattal, felsőfokú végzettséggel és egyéb szakképesítésekkel rendelkező szakemberek vihetik haza.

Amennyiben követeléseikkel továbbra is süket fülekre találnak, az eddigieknél szigorúbb lépéseket helyeztek kilátásba a tüntetők. A teljes munkabeszüntetés azt jelentené, hogy nem bocsátanák ki az uniós pályázatokhoz, területrendezési tervek elkészítéséhez, különböző gazdasági tevékenységek elvégzéséhez, stb... szükséges engedélyeket, nem végzik el a levegőminőségi és zajszennyezettségi méréseket, nem ellenőrzik a különböző gazdasági szereplők működését, nem hajtják be a bírságokat, illetékeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: