2009-10-09 15:56:20• hírek • Gozner Gertrud

Eredményes sportélet

A Kormánybiztosi Tanács legutóbbi ülésén a Szatmár Megyei Sportigazgatóság vezetője, Florin Pop ismertette a prefektussal az év első nyolc hónapjának eredményeit.

Az igazgató beszámolójából megtudtuk, hogy 194 megyei sportklub tevékenységét hangolja össze a hivatal. Az év első hónapjában a megyei egyesületek sportolói 124 érmet szereztek, amelyből 45 volt az arany, 39 az ezüst, és 40 a bronzérmek száma.

A legeredményesebb klubnak az idén a szatmárnémeti Unio SK bizonyult, amelynek sportolói a különböző versenyeken 12 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérmet gyűjtöttek össze. Második helyen húsz éremmel a Sportklub, harmadik helyen 10 éremmel a nagykárolyi Gyermekek klubja végzett. A legtöbb helyezést - 111 érmet - országos bajnokságokon érték el a versenyzők.

A megye legeredményesebb sportolójaként a legtöbb aranyéremmel Nagy Attila, a Szatmárnémeti SK, illetve a Vasile Goldiş Egyetem atlétája dicsekedhet. A fiatal sportoló 400 méter gátfutásban országos bajnok lett a felnőttek és ifjúságiak versenyében, illetve aranyérmes a 4×400 méter váltóban is. Az atlétikán kívül eredményes szatmári sportágnak számít a párbajtőr, a judo, a karate, a női kosárlabda. Rajtuk kívül a repülőmodellezők és a rádióamatőrök is szép sikereket érnek el - derült ki a sportigazgatóság vezetőjének beszámolójából.


Nagy Attila érdemeit már több szervezet is elismerte
Nagy Attila érdemeit már több szervezet is elismerte


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: