2010-11-29 15:45:39• hírek • Szatmár.ro

Eredményes meseíró kisdiákok

A hétvégén zajlott az Aranytoll - Diósszilágyi Ibolya emlékverseny című meseíró verseny határon átnyúló szakasza. A szatmári diákok ezúttal is szép eredményekkel tértek haza.

Idén hetedik alkalommal szervezte meg a Pertinax Egyesület az Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékversenyt magyar anyanyelvű negyedik osztályos tanulók számára. A verseny célja a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs- és kommunikációs készségének fejlesztése.

A szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskola dísztermében került sor korábban a verseny megyei szakaszára, melyen idén több mint negyven kisdiák jelentkezett. A legjobbak tovább jutottak a határon átnyúló szakaszra, mely Nagyváradon került megrendezésre november 26-án és 27-én.

Megyénket négy tanuló képviselte: Vas Szilvia Viktória, az Avasújvárosi Általános Iskola diákja - felkészítője Kovács Éva -, Szarvadi Engelbert, a Hám János Iskolaközpont diákja - felkészítője Renn Renáta, valamint az Aurel Popp Művészeti Líceum két tanulója, Bauer Nóra és Rédai Ádám, mindkét negyedikes tanítónője Papp Fejér Olga.

A határon átnyúló szakasz első napján színpadi bemutatkozásra került sor, melyen a tanulók a selejtező során megírt meséjük egyik szereplőjének nevében mutatkoztak majd be, majd a második napon meseírás következett.

Amint azt Román Melindától, a verseny megyei szervezőjétől és a diákok kísérőjétől megtudtuk, Szatmár megye idén is nagyon jól szerepelt: Rédai Ádám dicséretben részesült, valamint megkapta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat különdíját és a Tanügyminisztérium oklevelét. Vas Szilvia Viktória szintén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat különdíjában részesült, Bauer Nóra pedig Tanoda Egyesület által felajánlott különdíjat és ajándékcsomagot kapta meg.


Szatmár megyét négy diák képviselte a versenyen
Szatmár megyét négy diák képviselte a versenyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: