2020-01-02 06:40:39• hírek • Szatmár.ro

Eredményes évet zárt a Samuraiul Sportklub

2019 igen sikeres volt minden téren a karate sportágban a Samuraiul Sportklubnál. Ámbár elég nehezen indult az év, de idővel minden a helyére került - olvasható a sportklub évértékelőjében. 

"Nagy örömömre sok szülő megértette a sport fontosságát és rendszeresen hozzák karatézni a gyerekeket. Már köztudott, hogy jó hatással van rájuk a karate úgy tanulásban mint az egészségükre nézve, de nem mindenki akar verseny szinten karatézni. Ez nem gond. mert mi nem csak versenykaratéból tartunk edzéseket verseny, hanem a tradicionális karatéból is, ahol elsősorban a japán elnevezésű technikákat tanítjuk nekik, számolás, megfordulás, előre és hátra menés, szökdelés és még sorolhatnám, illetve nagy hangsúlyt fektetünk a szellemi felkészülésre, bizonyos veszélyes helyzetek gyors és magabiztos megoldására (önvédelem gyakorlása. technikai és szellemi felkészítés) is.
 

A versenykarate csoportunkban levők nagyon jól teljesítettek a 2019-es évben, a legfontosabbakat emelném most ki: sikerült érmet hoznunk a Wado Kai Európa Bajnokságról (Magos Robert Patrick), ugyanakkor az Országos Bajnokságon is jól szerepeltünk. amit a Román Karate Szövetseg égisze alatt szerveztek az Olimpiai Sportközpont Sportcsarnokában, Izvorani-ban.
 

A Szatmár Megyei Karate Gálán a legjobb sportoló díjat (ifj. Magos Robert) és a legjobb csapatnak (felnőtt kumite csapat - Vida Ármin, Molnár Dániel, Trif Stelian) járó díjat Lázári község sportolói vihettek haza.



A tradicionális karate csoportunkban levők nagyon jól felkészültek az elmúlt év övvizsgáira, amit kétszer tartunk egy évben és a Szatmár Megyei Karate Egyesület rendez meg. Mindenki odaadó munkával és szorgalommal készül az övvizsgára, ahol övszínekre vannak felosztva a karatékak, ezzel jelezve a felkészültségük szintjét.


Mit várunk a 2020-as évtől ? Ez egy változásban gazdag év lesz minden téren, nagy szükségünk lesz majd a jó alkalmazkodási képességünkre, ami egy harcos elengedetlen képessége. Versenyszinten elég magasra tettük a mércét a 2019es évben, így hát reméljük, hogy meg tudjuk tartani a elért eredményünket a versenykaratéban, és ha egy mód lesz rá, túlszárnyaljuk azt. A sportolókat Magos Robert es Filer Ivan edzők készítik fel. Köszönet jár a lázári önkormányzatnak, a szponzoroknak és a szülőknek a támogatásért!"

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: