2020-01-28 12:32:07• hírek • Szatmár.ro

Eredményes évet zárt a Rákóczi Kulturális Egyesület

Január 25-én évösszegző megbeszélésre ült össze a mikolai Rákóczi Kulturális Egyesület vezetőtanácsa, segítőik és a népdalkor tagjai.

„Eredményes, sikeres évet tudhatunk magunk mögött” – fogalmazták meg az egybegyűltek. Számos program, fellépésé és foglalkozás tette teljessé az elmúlt esztendőt, összesen 34 alkalommal.

Az évértékelő gyűlésen az alábbi alpontok szerint foglalták össze az egyesület tagjai a 2019-es évet:- Családi hétvége házigazdája volt az Egyesület.

- Ünnepvárók, kézműves foglalkozások, Márton napi felvonulás is szerepelt a programok között.

- A „Gyöngyösbokréta” néptánc csoportunk tagjainak jutalomképpen egy egyhetes tábort szerveztünk a szárazberki Hármashatár Egyesület néptánccsoportjával együtt – a Fenyőcske Keresztyén táborba.

- Kisvárdán részt vettünk 2 alkalommal is különböző fesztiválokon – Augusztusban a Szent István napi és novemberben a Márton Napi fesztiválokon.

- Decemberbe népdalkörünk tagjai részt vettek Nagybarcán a „Várjuk együtt a Megváltót – Kántáljunk együtt tiszta szívvel” címet viselő találkozón – testvérkapcsolatok építése.

- Tavaly is már visszatérő vendégként részt vettünk a Székelyudvarhelyen megrendezett Erdélyi Táncháztalálkozón.

- Felléptünk családnapokon, falunapokon, helyi, megyei, anyaországi rendezvényeken több alkalommal is.

- Bekapcsolódtunk a „Szárazfának muzsikája” címet viselő népzenei koncertsorozatnak, melyet táncház követett.

- Rendszeresen részt veszünk a Vándortáncházakban, évente 1 alkalommal házigazdái is vagyunk a rendezvénynek.Az egyesület tagjai, az évértékelő gyűlés során elmondták, a 2019-es év sikereiért hálával tartoznak a Mikolai Helyi Tanácsnak, és a Bethlen Gábor Alapnak, a különböző finanszírozásokért.

A BGA különböző pályázati lehetőségek révén segítette az egyesület egész éves működését.

A regionális pályázatoknak az egyesület Gyöngyösbokréta néptánccsoportjának lehetősége volt részt venni egy egyhetes néptánctáborban, mely során a szakmai fejlődés mellett lehetőség volt egy kis kikapcsolódásra. A táborban 17 gyerekkel és 2 felnőtt kísérővel vett részt a csoport.A Bethlen Gábor Alap központi pályázata révén pedig egy színes, multifunkcionális nyomtatót vásárolt tavaly az egyesület, illetve tároló szerkényeket a már meglévő csizmák, cipők, népviseletek, és technikai felszerelések tárolására, illetve egy rendbéli egyenpólót az egyesület tagjai számára.

A Helyi Tanács segítségével a néptáncoktatók honoráriumát, a népdalkör viseletét, és különböző fellépések, találkozók és utazások költségeit tudták finanszírozni.

A jövőbeni sikeres együttműködés reményében köszönetét fejezi ki az egyesület minden támogatója felé. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: