2012-08-07 13:50:10• hírek • Póti Orsolya

Közel harminc hektáron pusztított erdőtűz

Illusztráció
Illusztráció

Harminc hektáron pusztítottak lángok augusztus 6-án a komorzáni erdőben. A tüzet hét óra alatt sikerült eloltaniuk a Szatmár Megyei Sürgősségi Felügyelőség munkatársainak.

Erdőtűz tombolt hétfő délután a Komorzán településhez tartozó erdőben - tájékoztatott a Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Felügyelőség. Az esethez délután 13.18 órakor érkeztek ki a tűzoltók két speciális járművel, Cora George ezredes irányításával.

A tűzoltókon kívül értesítették az Erdődi Romsilva Erdészeti Hivatal vezetőjét, a helyi önkéntes tűzoltókat, a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőséget, valamint az avasfelsőfalui tűzoltókat is.

Mint kiderült, a lángok közel 30 hektáron pusztítottak, melyből 1 hektár tartozott a Komorzáni Önkormányzathoz, 1 hektár az erdészeti hivatalhoz, a fennmaradó 25 hektár pedig Costea Gheorghe komorzáni lakos tulajdonában áll. A tüzet ismeretlen személy gyújtotta, majd hagyta felügyelet nélkül.

A tűzoltóknak hétfő este 22 óra körül sikerült megfékezniük a lángok terjedését. A gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az erdő nagy részét és a szomszédos fenyőerdőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: