2015-03-26 14:38:39• hírek • Kocsis Zoltán

Erdődön péntektől lehet leadni a használt étolajat

Szatmárnémetiben valamennyi élelmiszerpiacon működik gyűjtési pont, ahol ingyen le lehet adni az olajat, zsírt.

Szatmárnémeti után a hozzá földrajzilag legközelebbre található város, Erdőd lesz a második, ahol gyűjtési pontokat állít fel a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és stratégiai partnere, az Alpin Recycling nevű cég a háztartási használt olaj és zsír összeszedésére.

Amint azt pénteken, a víz világnapján Békéssy Erzsébet, a környezetvédelmi ügynökség igazgatója elmondta, Szatmárnémetiben az elmúlt egy év alatt közel 200 kilogramm használt étolajat és zsírt gyűjtöttek össze, ez pedig arra sarkallja őket és a céget, hogy Szatmár megye valamennyi városában hozzanak létre hasonló pontokat.

Az első ilyen pontot március 27-én, péntek délelőtt 10.00 órakor Erdődön, a kisváros piacán alakítják ki. Ettől a pillanattól kezdve tehát az erdődiek ingyen és bérmentve adhatják le a konyhán felgyülemlett és fölöslegessé vált használt étolajat és zsírokat, amelyek a természetbe kerülve komoly környezeti károkat okoznak.

A következő hetekben, mindig pénteken, a megye többi városában is felállítják a begyűjtéshez használt hordókat, tároló edényeket a települések élelmiszerpiacain - jövő héten például Sárközújlakon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: