2013-03-25 13:00:44• hírek • Póti Orsolya

Erdődön is lesz DFEWA-művésztelep

Dorothea Fleiss Németországban élő és alkotó képzőművész, a Dorothea Fleiss East West Artist Egyesület elnöke Romániában eddig a Nagykárolyban, illetve a Nagykároly melletti Bobáldon szervez művésztelepeket évek óta.

A legutóbbi bobáldi művésztelepre 2012 augusztusában kerül sor. A rendezvény rendkívüli sikernek örvendett, hiszen szinte a világ minden tájáról érkeztek képzőművészek, akik együtt alkothattak, közben ismerkedhettek és barátkozhattak egy héten keresztül.

Mint minden egyes művésztelepet, így a bobáldit is egy közös kiállítás zárta, melynek a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlege adott otthont.

A DFEWA idén művésztelepeket szervez a marokkói Aghmatban, New Yorkban, ismét Bobáldon, Mallnitzban és Zentán, valamint kiállításokat is lebonyolít a világ több pontján.

A művésztelepek helyszíne bővül, ugyanis Ovidiu Duma erdődi polgármester az egyesület vezetőjének felajánlotta: a kisváros is szeretettel fogadná a képzőművészeket néhány hétre.

Dorothea Fleiss március 24-én, vasárnap tárgyalt ez ügyben a polgármesterrel és elfogadta a meghívást, így Erdőd is DFEWA-rezidenciák egyik helyszínévé válik.

Mivel ez az év már gazdag kiállításokban, konferenciákban és művésztelepekben, így csak 2014 májusa és júniusa között kerül megrendezésre az egyesület erdődi művésztelepe.

Erre összesen 16 külföldi képzőművész kap meghívást, több, mint tíz országból - tudtuk meg Dorothea Fleisstól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: